Вчені розробили авіаційне біопаливо із цукрової тростини
Вчені з Каліфорнійського університету в Берклі під керівництвом професора Алексіса Белла розробили спосіб синтезу авіаційного біопалива з цукрової тростини і макухи.
Як зазначають американські науковці, стаття яких була надрукована у журналі Proceedings of the National Academy of Sciences, отримане за новою технологією паливо має ряд переваг.
Вартість синтезованого з цукрів тростини та рослинних відходів пального значно нижча за нині існуючі аналоги. Разом з тим новий продукт відповідає найжорсткішим вимогам, прийнятим в авіації: не містить кисню, який зазвичай знижує його щільність, має досить високу температуру кипіння і досить низьку температуру загусання, а також не викликає підвищеного зносу компонентів турбін.