Держава у смартфоні

    Наступного тижня заплановане перше експертне обговорення проекту концепції "Держава у смартфоні"/ Про це повідомив радник Президента України Михайло Федоров.
   "У рамках розробки концепції ми провели першу зустріч із представниками Академії електронного управління Естонії, одним із ключових напрямів роботи якої є цифрова трансформація державного управління. Сьогодні академія, по суті, є всесвітнім центром консалтингу, який надав експертну або проектну допомогу понад 50 країнам світу", – заявив Федоров.

Степан Кубів: Розвиток інновацій в Україні потребує посилення захисту прав інтелектуальної власності

MinekonomrozvytkuСьогодні, 6 липня Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів та заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська взяли участь у діалозі з питань права інтелектуальної власності, який відбувся за участі іноземних експертів, народних депутатів України та представників провідних компаній галузі.

Під час свого виступу Степан Кубів наголосив, що схвалена Урядом Концепція реформування сфери інтелектуальної власності є надзвичайно важливим результатом роботи нового Уряду.

«Надійним фундаментом зміцнення країни є сильна та стабільна національна економіка, основним рушієм якої є економічний розвиток та інновації», - зазначив Степан Кубів.

Уряд підтримав створення Ідентифікаційного комітету з науки

KMUКабінет Міністрів України зробив крок на зустріч до якісних змін у формуванні та реалізації державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності – прийняв постанову про створення Ідентифікаційного комітету, що обере склад Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій. Відповідне рішення було прийняте 6 червня під час засідання Кабінету міністрів України.

“Постанова створює правове підґрунтя реалізації положень Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», що стосуються утворення та функціонування Ідентифікаційного комітету. Зокрема, вона визначає завдання комітету, кількісний склад, строк його повноважень, вимоги до кандидатів у члени комітету, умови виконання членами комітету своїх повноважень та організаційну форму його роботи”, - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання Уряду.

Україна ратифікувала Протокол про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру

ukr5 липня 2016 року набув чинності Закон України від 15 червня 2016 року № 1418-VIII «Про ратифікацію Протоколу про внесення поправок до Угоди про створення Українського науково-технологічного центру».

Даний крок дозволить посилити міжнародне науково-технічне співробітництво та з позитивного боку продемонструє Україну як передбачуваного, послідовного та надійного партнера.

З моменту свого заснування у 1993 році та до сьогоднішнього дня Український науково-технологічний центр є однією з найбільш авторитетних та ефективних міжнародних організацій, яка працює у сфері науки.

Центр діє на підставі міжнародної Угоди, яку було підписано Україною, США, Канадою та Швецією.

Атестаційна колегія Міносвіти розглянула питання академічної доброчесності

MON1 липня 2016 року під головуванням міністра Лілії Гриневич відбулося засідання Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України. Атестаційна колегія розглянула ряд питань пов’язаних з атестацією кадрів вищої кваліфікації, науковою недоброчесністю під час написання та захисту дисертацій.

Зокрема, на підставі альтернативних негативних рішень спеціалізованих рад та задокументованого обсягу текстових запозичень і плагіату скасовано рішення спеціалізованих вчених рад щодо присудження наукового ступеня кандидата наук двом здобувачам, позбавлено наукового ступеня кандидата наук одного здобувача.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

11-11-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 07.11.-11.11.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

23 жовтня 2015 року з 15-00 до 17-00 від…

28-09-2015 Олена - avatar Олена

23 жовтня 2015 року з 15-00 до 17-00 відбудеться семінар ДФФД, у програмі якого:

1. Доповідь на тему: «На шляху до нанолазера» доктора фіз.-мат. наук Михайла Васнєцова (Інститут фізики НАН України) Розвиток квантової електроніки дозволяє сьогодні масово виготовляти твердотільні лазери з оптичною накачкою світлодіодом у...

Створений синтетичний матеріал, що іміту…

11-04-2016 Олена - avatar Олена

Створений синтетичний матеріал, що імітує функції живих клітин

Учені Оксфордського університету під керівництвом професора Хаґана Бейлі (Hagan Bayley) розробили синтетичний матеріал, який має унікальні функціональні властивості контрольовані за допомогою світла – в тому числі можливістю «вмикати» експресію окремих...