Степан Кубів: Розвиток інновацій в Україні потребує посилення захисту прав інтелектуальної власності

MinekonomrozvytkuСьогодні, 6 липня Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів та заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська взяли участь у діалозі з питань права інтелектуальної власності, який відбувся за участі іноземних експертів, народних депутатів України та представників провідних компаній галузі.

Під час свого виступу Степан Кубів наголосив, що схвалена Урядом Концепція реформування сфери інтелектуальної власності є надзвичайно важливим результатом роботи нового Уряду.

«Надійним фундаментом зміцнення країни є сильна та стабільна національна економіка, основним рушієм якої є економічний розвиток та інновації», - зазначив Степан Кубів.

Він наголосив, що серед ключових напрямків реалізації Концепції є імплементація права ЄС, боротьба з інтернет-піратством та реформування сфери управління майновими правами (в частині збору та розподілу роялті).

«Україна поступово і впевнено запроваджує європейські стандарти поваги до прав інтелектуальної власності. Наразі відбувається реформа державного управління сферою інтелектуальної власності. Вже схвалена Урядом Концепція реформування цієї сфери. Наступний крок – створення Національного офісу інтелектуальної власності», - розповіла Наталія Микольська.

Детальні кроки щодо побудови ефективної структури державного управління сферою інтелектуальної власності та забезпечення належного захисту прав інтелектуальної власності окреслила також директор департаменту розвитку інновацій та інтелектуальної власності Мінекономрозвитку Олена Мініч. Вона відзначила, що після схвалення Концепції важливо швидко прийняти план реформування сфери інтелектуальної власності.

Зважаючи на важливість зазначеної реформи, Степан Кубів закликав присутніх народних депутатів більш відповідально ставитись до законопроектів, які є необхідними для посилення захисту прав інтелектуальної власності.

Серед таких важливих законопроектів Степан Кубів назвав законопроекти щодо посилення захисту від інтернет-піратства (№4629 та 3081д), проект закону щодо авторського права на службові твори (у т.ч. права на комп’ютерні програми та бази даних № 4579), а також законопроект щодо захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення через митний кордон України (4614).

 За інформацією МЕРТ України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

ДСІВ для малого та середнього бізнесу

21-10-2015 Олена - avatar Олена

ДСІВ для малого та середнього бізнесу

Здійснивши свій вибір в напрямку асоціації з країнами Європейського союзу (далі – ЄС), Україна взяла на себе зобов’язання щодо поліпшення умов ведення бізнесу і наближення до європейської політики у сфері...

Засідання Колегії Держінформнауки

19-12-2013 Anna - avatar Anna

Засідання Колегії Держінформнауки

23 грудня 2013 року о 15:00 у приміщенні Держінформнауки за адресою: м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 16, кім. 312 відбудеться засідання Колегії Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації.

Проект РП 7 BILAT-UKR*AINA – «Enhancing …

28-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Проект РП 7 BILAT-UKR*AINA – «Enhancing the BILATeral S&T Partnership with UKRraine*Advanced INnovative Approach», що виконується за фінансової підтримки Єврокомісії, оголошує конкурс на кращу ідею проекту за тематикою поточних конкурсів...