Міністерство цифрової трансформації України та IT-школа PowerCode Academy підписали меморандум про співпрацю

"Мінцифра та IT-школа PowerCode Academy підписали меморандум про співпрацю. Локації PowerCode Academy в Києві та Запоріжжі стали офлайн-хабами проєкту "Дія. Цифрова освіта". У квітні локація PowerCode Academy в Харкові також стане офлайн-хабом", - йдеться в повідомленні міністерства..

Зазначається, що кожен бажаючий може прийти до офлайн-хабів і безкоштовно отримати доступ до навчання на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності, а співробітники PowerCode Academy готові надати потрібні консультації.

Як повідомлялося, 21 січня 2020 року Міністерство цифрової трансформації запустило в тестовому режимі національний освітній портал із цифрової грамотності "Дія. Цифрова освіта". Наразі платформа працює повноцінно, на порталі доступні три освітні серіали: базові цифрові навички, цифрові навички для вчителів і серіал для батьків "Безпека дітей в інтернеті".

Запрошеними гостями освітніх серіалів із цифрової грамотності стали українські зірки: акторка, телеведуча, народна артистка України Ольга Сумська; телеведуча, громадська діячка, перший в Україні почесний посол Фонду ООН у галузі народонаселення Марія Єфросиніна; українська телеведуча Надія Матвєєва; український режисер Руслан Ханумак.

У планах Кабміну - навчити мінімум 6 мільйонів українців цифровій грамотності за 3 роки.

Українська ІТ-індустрія має значні перспективи розвитку – Президент зустрівся з лідерами успішних українських стартапів

IT VinnycaПрезидент України Петро Порошенко зустрівся з лідерами успішних українських стартапів. Учасники зустрічі обговорили перспективи розвитку ринку інформаційних технологій та інновацій і взаємодії ІТ-сектора та держави.

Президент позитивно відзначив розвиток стартапів в Україні, додавши, що нині 3% українського ВВП створює ІТ-галузь, і за останній час в цій сфері було створено 15 тис. робочих місць з середньою зарплатою не менше 2 тис доларів.

«Ті повідомлення в ЗМІ, які ми мали щодо обшуків, «наїздів» на ІТ-компанії, не приносять користі ані державі, ані іміджу України в світі, ані наведенню справедливості. Може, і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги та підтримку, яку держава надає ІТ-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих ІТ-компаніях», - наголосив Президент.

Техаські вчені створили унікальний генератор випадкових чисел

generator vypadokВчені з Техаського університету (University of Texas) розробили новий спосіб генерації випадкових чисел, який допоможе істотно поліпшити технології шифрування даних і підвищити передбачувану силу наукових моделей.

Авторами методу стали професор комп’ютерних наук Давид Цукерман (David Zuckerman) та аспірант Ешон Чаттопадхай (Eshan Chattopadhyay). Новий алгоритм дозволяє генерувати істинно випадкові числа з двох послідовностей випадкових чисел нижчого порядку – наприклад, з даних температури повітря і біржових цін за певний термін. Використовуючи дві послідовності особливим чином, можна отримувати числа, які практично неможливо передбачити – з математичної точки зору вони є істинно випадковими.

В Молдові стартує саміт з інформаційних і комунікаційних технологій ICT Summit’2016

tehnologii«Технологічна революція в Молдові можлива» - основна тема розпочатого сьогодні, 27 квітня, в Кишиневі VII саміта з інформаційних і комунікаційних технологій Moldova ICT Summit’2016.

Саміт організований Національною асоціацією підприємств сфери TIC, під патронатом міністерства інформаційних технологій та зв’язку, в партнерстві з проектом USAID з конкурентоздатності, Австрійським агентством з розвитку та Радою Європи, повідомляє Infotag.

В заході візьмуть участь доповідачі зі США, Великої Британії, Німеччини, Данії, Чилі, України, Румунії, Болгарії, Польщі, Македонії, Сербії.

Платформа штучного інтелекту виявляє 85% атак

intelect shtuch 85У нашому сьогоденні, коли недоукомплектований ІТ-штат невеликих компаній нездатний протистояти атакам, за якими стоять добре фінансовані команди професіоналів, які часто користуються державною підтримкою, додатковим захистом може стати штучний інтелект (ШІ).

Нещодавно лабораторія CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory) Массачусетського технологічного інституту (MIT) представила платформу ШІ, яка перевершує за здатністю виявляти кібератаки традиційні системи, що спираються в роботі на правила, розроблені експертами. AI Squared (AI2) здатна виявляти 85% атак — втричі краща, ніж ті, що дозволяють сьогоднішні методи — і також знижує кількість помилкових попереджень вп’ятеро. Останнє важливо, оскільки спрацювання із-за помилкової інтерпретації аномалій зменшують довіру до системи захисту та відбирають час у ІТ-експертів, вимушених займатися з’ясуванням кожного випадку індивідуально.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Microsoft планує створити величезні цент…

01-02-2016 Олена - avatar Олена

Microsoft планує створити величезні центри збору даних під водою

Як повідомляє новинне агентство businessinsider, дослідний відділ компанії Microsoft розглядає можливість розміщення центрів обробки та зберігання даних глибоко під водою. Проект з кодовою назвою Natick передбачає розташування центрів збору даних під...

Петербургские ученые разработали ткань с…

04-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Группа ученых Петербургского государственного электротехнического университета запатентовала разработанную впервые в мире ткань с трехмерным изображением.

Красноярский край признан перспективным …

01-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Сегодня, 30 мая, в Красноярском региональном инновационно-технологическом бизнес-инкубаторе состоялся круглый стол представителей инновационного сообщества на тему «Прямое и венчурное финансирование», в котором приняли участие специально приглашенные эксперты: исполнительный директор Российской...