Українська ІТ-індустрія має значні перспективи розвитку – Президент зустрівся з лідерами успішних українських стартапів

IT VinnycaПрезидент України Петро Порошенко зустрівся з лідерами успішних українських стартапів. Учасники зустрічі обговорили перспективи розвитку ринку інформаційних технологій та інновацій і взаємодії ІТ-сектора та держави.

Президент позитивно відзначив розвиток стартапів в Україні, додавши, що нині 3% українського ВВП створює ІТ-галузь, і за останній час в цій сфері було створено 15 тис. робочих місць з середньою зарплатою не менше 2 тис доларів.

«Ті повідомлення в ЗМІ, які ми мали щодо обшуків, «наїздів» на ІТ-компанії, не приносять користі ані державі, ані іміджу України в світі, ані наведенню справедливості. Може, і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги та підтримку, яку держава надає ІТ-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих ІТ-компаніях», - наголосив Президент.

Глава держави відзначив значні перспективи української ІТ-індустрії. Петро Порошенко підкреслив, що влада працює над покращенням інвестиційного клімату, в тому числі на це спрямовані зміни до Конституції в частині реформи судочинства. Також розробляються та проводяться зміни в адмініструванні податкової системи та захисті чесного і прозорого бізнесу від будь-яких утисків з боку правоохоронних органів.

У свою чергу, представники успішних українських стартапів звернулися з ініціативою створення спеціального державного інституту, який буде опікуватися питаннями інновацій.

Щодо виділення бюджетних коштів на інноваційні проекти, Глава держави підкреслив, що держава буде фінансувати ті напрямки, які на сьогоднішній день вирішують питання її виживання. Зокрема, Міністерство оборони та «Укроборонпром» фінансуватимуть розробки в галузі оборонної промисловості.

Представники українських стартапів також звернули увагу на складність оформлення робочої візи в Україну для іноземців. Президент зазначив, що візи в ІТ-індустрії мають видаватися за окремою процедурою, і для цього має бути розроблений відповідний законопроект.

У зустрічі також взяли участь, зокрема, президент компанії "Квазар-Мікро" та засновник і президент hi-tech холдингу KM Core Євген Уткін, засновник компанії Kodisoft Дмитро Костик, засновник і головний виконавчий директор інвестиційної компанії Horizon Capital Олена Кошарна, заступники Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків та Ростислав Павленко, Радник Президента Олександр Пасхавер.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Міжнародну науково-практичну конференцію…

28-09-2012 Светлана - avatar Светлана

4 вересня 2012 року в м. Ялта (Автономна Республіка Крим) розпочала роботу XIX Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності" – наймасштабніший на сьогодні в Україні форум у сфері правової...

Принципово нова процесорна архітектура в…

13-01-2012 Олена - avatar Олена

Російська компанія Мультиклет розробляє принципово нову архітектуру процесорів, відмінну від так званої фон-нейманівської, яку використовують Intel, AMD і інші лідери ринку. Компанія вже зробила пілотну партію процесорів в Індонезії і...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

08-02-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 05.02.-09.02.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...