Інформаційний день «Горизонт-2020: участь у підготовці проектної заявки, її зміст і особливості»

Horizon202022 червня 2016 року Національний контактний пункт «Здоров’я, демографічні зміни та добробут» у межах програми ЄС «Горизонт-2020» проводить інформаційний день «Горизонт-2020: участь у підготовці проектної заявки, її зміст і особливості».

Учасники заходу матимуть можливість ознайомитися з інформацією про нові конкурси з медичної тематики за такими програмами: «Здоров’я», «Нанотехнології» та «Харчова безпека».

До участі запрошуються фахівці з медико-біологічних спеціальностей (не більше двох представників від однієї наукової установи).

Виїзна наукова сесія відділення хімії Національної академії наук України «Сучасний стан хімічних досліджень для медицини»

logo NASU NFaU24-25 травня 2016 року в Харкові на базі Національного фармацевтичного університету (НФаУ) відбудеться виїзна сесія Відділення хімії Національної академії наук (НАН) України, присвячена сучасному стану хімічних досліджень для медицини. Співорганізаторами сесії виступають НАН України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство освіти і науки України, Національна академія медичних наук, Харківська обласна державна адміністрація, Харківська обласна рада, Харківська міська рада, НФаУ.

В роботі виїзної сесії візьмуть участь наукові установи НАН України – Інститут хімії поверхні імені О.О. Чуйка, Фізико-хімічний інститут імені О.В. Богатського, Інститут сорбції і проблем ендоекології, Інститут колоїдної хімії та хімії води імені А.В. Думанського, Інститут загальної та неорганічної хімії імені В.І. Вернадського, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії імені Л.М. Литвиненка, Інститут біоколоїдної хімії імені Ф.Д. Овчаренка, Інститут хімії високомолекулярних сполук, ..............

Інформаційний день наукової Програми НАТО «Наука заради миру і безпеки»

NATO Science for Peace

27 травня 2016 року в рамках візиту до України заступника Генерального секретаря НАТО з питань нових викликів безпеці, посла Соріна Дукару у Великому конференц-залі Національної академії наук України (м. Київ, вул. Володимирська, 55) відбудеться Інформаційний день наукової Програми НАТО «Наука заради миру і безпеки» (НЗМБ).

Головна мета заходу – презентація можливостей співпраці для українських науковців за Програмою НАТО «Наука заради миру та безпеки».

Співорганізатори заходу: Національна академія наук України, Міністерство освіти і науки України, Офіс Програми НАТО «Наука заради миру і безпеки», Представництво НАТО в Україні.

10 березня 2016 року з 14-00 до 16-00 відбудеться семінар ДФФД на тему: «Гравітаційні хвилі – нове вікно у Всесвіт»

Yvaga

10 березня 2016 року з 14-00 до 16-00 відбудеться наступний семінар ДФФД на тему: «Гравітаційні хвилі – нове вікно у Всесвіт»

Доповідач: Юрій Володимирович Штанов, д. ф.-м.н., завідувач лабораторії астрофізики і космології, відділ астрофізики та елементарних частинок, Інститут теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України

У 1915 році Альберт Ейнштейн завершив побудову релятивістської теорії гравітації – загальної теорії відносності. На основі цієї теорії в 1916 році було передбачено існування фізичних явищ принципово нового типу – чорних дір і гравітаційних хвиль. Через століття, 14 вересня 2015 року, два детектори лазерно-інтерферометричної гравітаційно-хвильової обсерваторії (LIGO) у США вперше в історії астрофізики спостерігали прямий сигнал від гравітаційних хвиль. Згідно з теоретичними розрахунками, зареєстроване гравітаційне випромінювання було утворене підчас злиття двох масивних чорних дір понад мільярд років тому.

“Modern Science – Moderní věda”

anons

Інноваційний парк «Неморос» (м. Прага, Чехія), Науково-дослідний інститут економічного розвитку (НДІЕР) та Східноєвропейський центр фундаментальних досліджень повідомляють про можливість оприлюднення наукових статей (результатів наукових досліджень) у чеському науковому виданні (журналі) “Modern Science – Moderní věda”. Журнал створено з метою оперативного оприлюднення результатів наукових досліджень, що виконані вченими країн Центральної та Східної Європи (у тому числі України). У журналі друкуються наукові праці (статті) англійською, чеською та російською мовами.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Володимир Семиноженко про те, як відбува…

20-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Під дію нового законодавства потрапляють ті компанії, у яких обсяг доходів від діяльності у сфері інформатизації становить не менше 70% від загального обсягу доходів. Щоб отримати висновок про відповідність...

Американські вчені винайшли спосіб диста…

10-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

КИЇВ. 7 травня. УНН. Вчені з університету Рокфеллера (США) створили своєрідний пульт дистанційного управління генами.

Белгородская область и РЭА подписали сог…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Правительство Белгородской области, Российское энергетическое агентство министерства энергетики РФ и Белгородский институт альтернативной энергетики подписали соглашение о сотрудничестве, направленное на повышение энергоэффективности региона и развитие возобновляемых источников энергии, сообщает пресс-служба...