Платформа штучного інтелекту виявляє 85% атак

intelect shtuch 85У нашому сьогоденні, коли недоукомплектований ІТ-штат невеликих компаній нездатний протистояти атакам, за якими стоять добре фінансовані команди професіоналів, які часто користуються державною підтримкою, додатковим захистом може стати штучний інтелект (ШІ).

Нещодавно лабораторія CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory) Массачусетського технологічного інституту (MIT) представила платформу ШІ, яка перевершує за здатністю виявляти кібератаки традиційні системи, що спираються в роботі на правила, розроблені експертами.

AI Squared (AI2) здатна виявляти 85% атак — втричі краща, ніж ті, що дозволяють сьогоднішні методи — і також знижує кількість помилкових попереджень вп’ятеро. Останнє важливо, оскільки спрацювання із-за помилкової інтерпретації аномалій зменшують довіру до системи захисту та відбирають час у ІТ-експертів, вимушених займатися з’ясуванням кожного випадку індивідуально.

AI2 тестувалась на 3,6 мільярдах рядків журналу, згенерованих діяльністю понад 20 млн. користувачів впродовж трьох місяців. ШІ виокремив з цього масиву інформації закономірності, що вказують на підозрілу активність. Про все, що здавалося незвичним, повідомлялось оператору, а його відповіді реєструвались.

AI2 дозволяє класифікувати, як нормальні/аномальні, мільярди рядків щодня. Чим більше атак і чим більше відгуків від людей-операторів, тим краще для навчання алгоритму ШІ. MIT повідомив, що AI2 використовує три різних методи навчання і надає наприкінці кожного дня головні події на розгляд операторами. Потім система вибудовує модель, що уточнюється за рахунок зворотного зв’язку, реалізуючи, так зване «безперервне активне навчання».

В перший день тренувань, улов AI2 становив 200 аномальних подій. Всього за декілька днів, по мірі того, як система удосконалювала своє вміння виявляти дійсні атаки, кількість надаваних операторам інцидентів скоротилась до 30-40.

«Ви можете думати про цю систему як про віртуального аналітика, — пояснює співробітник CSAIL, Кальян Вірамаханені (Kalyan Veeramachaneni). — Вона безперервно генерує нові моделі, які уточнює всього за декілька годин, тобто, здатна швидко та суттєво покращити результативність детектування».

Відео https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=b6Hf1O_vpwQ

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Технологія скринінгу судин у медичній ді…

05-02-2015 Anna - avatar Anna

Технологія скринінгу судин у медичній діагностиці та профілактиці

Науковці Інституту математики НАН України взяли участь у розробці інноваційної технології обстеження судинного русла - скринінгу судин. Згідно із даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, захворювання серцево-судинної системи, або ж серцево-судинні захворювання,...

Інформаційний День: ГОРИЗОНТ 2020. Пріор…

22-07-2014 Anna - avatar Anna

Інформаційний День: ГОРИЗОНТ 2020. Пріоритет ЗДОРОВ`Я (Підсумки)

 9 липня 2014 року, в приміщенні Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України (ДАНІІ), відбувся Інформаційний День "Горизонт 2020. Соціальні виклики: Здоров’я, демографічні зміни та добробут". В програмі заходу...

Перспективи науково-технологічного розви…

30-11-2015 Олена - avatar Олена

Перспективи науково-технологічного розвитку України в контексті Угоди про асоціацію з ЄС

В сучасних умовах, особливо з огляду на євроінтеграційні процеси, у переліку найактуальніших проблем національної економіки продовжує залишатися низький технологічний рівень виробництва. Починаючи з 1991 року відбувалося стрімке зниження обсягів фінансування...