Уряд підтримав створення Ідентифікаційного комітету з науки

KMUКабінет Міністрів України зробив крок на зустріч до якісних змін у формуванні та реалізації державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності – прийняв постанову про створення Ідентифікаційного комітету, що обере склад Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій. Відповідне рішення було прийняте 6 червня під час засідання Кабінету міністрів України.

“Постанова створює правове підґрунтя реалізації положень Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», що стосуються утворення та функціонування Ідентифікаційного комітету. Зокрема, вона визначає завдання комітету, кількісний склад, строк його повноважень, вимоги до кандидатів у члени комітету, умови виконання членами комітету своїх повноважень та організаційну форму його роботи”, - зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання Уряду.

Одним із найважливіших нововведень Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» є створення при Кабінеті Міністрів консультативно-дорадчого органу – Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.

Головне завдання Нацради з розвитку науки і технологій - забезпечити ефективну взаємодію представників наукової громадськості, органів виконавчої влади та реального сектору економіки у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сфері наукової і науково-технічної діяльності. Орган складатиметься з Наукового та Адміністративного комітетів.

Згідно положень цього ж Закону, члени Наукового комітету обираються Ідентифікаційним комітетом з питань науки. Персональний склад комітету формується на конкурсній основі з вітчизняних та іноземних вчених, які мають вагомі наукові здобутки, бездоганну наукову репутацію та довіру в науковому середовищі.

Довідково: Міністерство освіти і науки вже провело конкурс з відбору кандидатів до складу Ідентифікаційного комітету з питань науки. 14 червня 2016 року в Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання спеціальної конкурсної комісії, що на основі конкурсу з відбору кандидатів, сформувала рейтинговий список до складу Ідентифікаційного комітету.

Пропозиції щодо кандидатів у члени комітету надавалися українськими та іноземними науковими установами, науковими організаціями, громадськими науковими організаціями, науковими фондами, а також міжнародними та національними радами з питань науки.

До участі в конкурсі допускалися лише особи, які є докторами наук (для іноземних вчених – докторами філософії) та мають досвід керівництва міжнародними проектами у сфері науки.

За інформацією МОН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Завершила роботу наукова конференція «Бі…

16-09-2014 Anna - avatar Anna

Завершила роботу наукова конференція «Біологічні ресурси і новітні біотехнології виробництва біопалив»

 9-10 вересня 2014 р. у рамках цільової комплексної програми наукових досліджень НАН України “Біологічні ресурси і новітні технології біоенергоконверсії” в м. Києві на базі Національного ботанічного саду (НБС) ім. М.М....

Компания IBM создала модель 530 млрд. не…

20-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Компьютерная модель Almaden, представленная на конференции Supercomputing 2012 стала ключевым шагом к воплощению в реальность когнитивной компьютерной программы DARPA под названием Systems of Neuromorphic Adaptive Plastic Scalable Electronics (SyNAPSE).

Українські вчені підвищують ефективність…

02-11-2015 Олена - avatar Олена

Українські вчені підвищують ефективність сонячних панелей за кордоном

Вчені Чернігівського державного технологічного інституту у співпраці з естонцями розробили модульні перетворювачі для фотоелектричних панелей, здатні суттєво підвищити ефективність системи під час затінення та змінних погодних умов. Як зазначає Олександр Велігорський,...