4-ий щорічний форум Дунайської Стратегії ЄС увімкнув зелене світло розвитку інновацій у регіоні

Danube-INCO.NE29-30 жовтня 2015 р. в Ульмі (Німеччина) відбувся 4-ий щорічний форум представників 14 країн (дев'ять держав-членів ЄС та п'ять країн, що не входять до ЄС), які відносяться до європейського Дунайського макрорегіону.

Ця найголовніша щорічна подія для Стратегії ЄС щодо Дунайського регіону (EUSDR) зібрала близько 1200 учасників з національних та регіональних урядів, приватного сектору, громадянського суспільства та наукової спільноти.

Участь у Форумі взяли представники Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України як партнер Danube-INCO.NET в Україні.

Нагадаємо, проект Danube-INCO.NET функціонує з січня 2014 року. Він фінансується Сьомою Рамковою Програмою ЄС та спрямований на підтримку Стратегії ЄС для Дунайського регіону в галузі досліджень та інновацій. В той час, коли EUSDR розглядає широкий спектр пріоритетів, проект DanubeINCO.NET зосереджений переважно на двох з них: «суспільство знання» та «конкурентоспроможність регіону». Проект сприяє політичному діалогу, створює наукові мережі, аналізує та підтримує ініціативи у сфері досліджень та інновацій.

Обговорення учасників Форуму стосувалися широкого кола аспектів: високих технологій; соціального та економічного зростання в Дунайському регіоні; освіти та бізнесу; інновацій в енергетиці, туризмі; охорони навколишнього середовища та безпеки; проблем багаторівневого управління.

Як зазначила європейський комісар з питань регіональної політики пані Коріна Крецу, сьогодні Дунайська стратегія ЄС вже приносить відчутні результати. Вона також наголосила на необхідності відновлення політичних зобов'язань та відповідальності сторін Дунайської стратегії, щоб перейти від слів до дій з метою вирішення спільних проблем, зокрема, транспорту, енергетики, безпеки і створення нових робочих місць.

Результатом Форуму стала Спільна заява (http://danube-inco.net/object/document/16165), що виражає усвідомлення політичної прихильності країн-учасників до упорядкування зі Стратегією наявних, в тому числі фінансових засобів, зокрема Європейського Структурного та Інвестиційного Фонду, «Інструменту для сприяння вступу в ЄС» і Європейського інструменту добросусідства.

Крім того, партнери проекту Danube-INCO.NET провели два семінари: друга робоча зустріч стейкхолдерів «Прокладаючи шлях до спільних дій у Дунайському регіоні» та семінар «Шляхи об’єднання транснаціонального фінансування дослідницької та інноваційної діяльності в Дунайському регіоні».

Проведенню 4-го щорічного Форуму Стратегії ЄС для Дунайського регіону передував щорічний захід Єдиного Дослідницького Центру (Joint Research Centre –JRC), присвячений забезпеченню наукової підтримки Стратегії, якій відбувся 27 та 28 жовтня в Ульмі. Більше 200 науковців з придунайських країн взяли участь у засіданнях, присвячених інноваціям в енергетиці, високим технологіям, водопостачанню та засобам сприяння науковому обміну в Дунайському регіоні. Національна академія наук України була представлена на заході Інститутом проблем ринку та економіко-екологічних досліджень.

За інформацією Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Відбулося засідання Громадської ради при…

27-03-2015 Anna - avatar Anna

Відбулося засідання Громадської ради при ДКА України

Під час засідання учасники зібрання затвердили нове Положення про громадську раду при Державному космічному агентстві України та обрали заступника голови громадської ради - Фролова Валерія Федоровича, директора виконавчого комітету Аерокосмічного...

Оголошується конкурс

14-06-2013 Anna - avatar Anna

Державний фонд фундаментальних досліджень (ДФФД) відповідно до «Меморандуму про співпрацю у галузі фізики високих енергій» від 30 травня 2013 року між Міністерством освіти і науки України та Національною академією наук...

У Києві відбулася зустріч Голови ДКА Л. …

19-11-2015 Олена - avatar Олена

У Києві відбулася зустріч Голови ДКА Л. Сабадоша із заступником адміністратора NASA В. Герстенмаєром

19 листопада 2015 року в Києві відбулася зустріч Голови ДКА Любомира Сабадоша із заступником адміністратора NASA з питань пілотованих космічних операцій Вільямом Герстенмаєром (William Gerstenmaier). Під час зустрічі сторони обговорили...