IV Міжнародна науково-технічна конференція «Нафтогазова енергетика 2015»

21-24 квітня 2015 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу проходить IV Міжнародна науково-технічна конференція «Нафтогазова енергетика 2015».

У конференції беруть участь понад 100 представників навчальних і наукових закладів, підприємств нафтогазової галузі України, а також країн ЄС (Словацької Республіки, Угорщини, Республіки Польща, Румунії, Австрії і США).

Конференція розпочалась 21 квітня 2015 року круглим столом «Нафтогазова Долинщина: проблеми та перспективи», участь в якому взяли представники органів місцевого самоврядування, науковці ІФНТУНГ, керівний склад підприємств нафтогазового профілю Долинщини, експерти.

22 квітня 2015 року відбулась головна подія конференції – пленарне засідання. Серед учасників були представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації, керівники та фахівці підприємств нафтогазового сектору (НАК «Нафтогаз України», ПрАТ «Нафтогазвидобування», ДТЕК, ПАТ «Укртрансгаз», ПАТ «Укртранснафта», ДП «Науканафтогаз», ТОВ «Геосинтез інженірінг»), науковці ІФНУТНГ, професори Гірничо-металургійної академії ім. С. Сташіца (Польща), Технічного університету Кошице (Словаччина), Університету Мішкольца (Угорщина), Технічного університету Клуж-Напока (Румунія), Віденського технічного університету (Австрія), фірми «United Oilfield Services» (США), представники громадських організацій і засобів масової інформації.

Пленарне засідання розпочалось вітальним словом ректора університету, академіка НАН України Євстахія Крижанівського. На засіданні виступили завідувач кафедри польової нафтогазової геофізики, професор університету Олександр Петровський («Вуглеводні зі сланцевих порід: виклики та рішення»), директор спеціальних програм НТЦ «Психея», професор Геннадій Рябцев («Проблеми енергетичної безпеки України та шляхи їх вирішення в умовах новітнього нафтового порядку»), професор Технічного університету Кошице Наташа Урбанчікова («Розвиток трансферу знань у сфері науки і технологій на прикладі Технологічного парку в Кошице»), виконавчий директор Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Андрій Чубик («Газовий сектор України: питання оптимізації функціонування у воєнний час»), начальник управління видобутку газу, газового конденсату і нафти НАК «Нафтогаз України» Сергій Касянчук («Перспективи розвитку видобування вуглеводнів в Україні»), головний інженер ПрАТ «Нафтогазвидобування» Олексій Раптанов та менеджер Академії ДТЕК, керівник програм взаємодії із ВНЗ Олена Мірошниченко («Нафтогазовий бізнес ДТЕК: перспективи співпраці з ІФНТУНГ»). Модератором пленарного засідання виступив директор НДІ нафтогазової енергетики і екології ІФНТУНГ професор Максим Карпаш. Під час роботи засідання слухачі мали можливість задавати доповідачам питання он-лайн – на сторінці заходу у Facebook.

Характерною особливістю цьогорічної конференції була низка науково-технічних заходів, що відбулися в рамках виконання університетом проектів, які фінансуються Європейським Союзом: семінар за проектом InnoverEAST (7-ма Рамкова Програма ЄС з досліджень та інновацій), круглий стіл і технологічна ярмарка за проектами HUSKROUA/101/110 та HUSKROUA/1101/194 (програма ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013). Значну зацікавленість для фахової спільноти становили круглі столи «Трубопровідний транспорт України: виклики та рішення» і «Підвищення ефективності розвідки та освоєння покладів природного газу (на прикладі Семиренківського та Мачухського газоконденсатних родовищ)».

23 квітня 2015 року конференція продовжилась у форматі секційних засідань, на яких заплановано понад 80 доповідей з актуальних питань у сфері нафтогазової інженерії та енергетики для сталого розвитку.

24 квітня 2015 року заплановано виїзні засідання на підприємства області, де впроваджено нові енергоефективні технології.

За інформацією ІФНТУНГ

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

23-09-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 19.09.-23.09.2014 СКАЧАТИ Додаток Inform_letter_ АВ11. Ded.doc Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в...

CERN хоче збудувати ще більший коллайдер

07-02-2014 Anna - avatar Anna

CERN хоче збудувати ще більший коллайдер

Науковці Європейської організації з ядерних досліджень (CERN) розглядають можливість будівництва нового гігантського кільцевого коллайдера. Новий проек отримав назву "Майбутній кільцевиї коллайдер" (FCC - Future circular collider). Він передбачає будівництво до 2024...

На конференції в УжНУ підписано Меморанд…

27-04-2015 Anna - avatar Anna

На конференції в УжНУ підписано Меморандум про створення Міжнародного консорціуму університетів

В Ужгородському національному університеті 23-24 квітня відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Мобільність освіти, інноваційна культура та соціальна відповідальність як ресурси конкурентоспроможності європейських університетів», що проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки...