Фахівці з Івано-Франківська візьмуть участь у розробленні програми реформування енергетичного сектору України

EnergetykaСаме на важливості залучення вітчизняних фахівців наголосив Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час зустрічі з науковцями Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, що проведена 12 травня в Міненерговугілля.

Делегація університету на чолі з ректором ІФНТУНГу Євстахієм Крижанівським прибула до Міністерства на запрошення Ігоря Насалика для участі в розробці засад реформування енергетичного сектору України, зокрема нафтогазового комплексу. Спільна мета Міненерговугілля та науковців – збільшення власного видобування нафти та газу та підвищення рівня енергетичної безпеки нашої держави.

Під час зустрічі Міністр зазначив: «Основна ідея полягає в тому, щоб науковий потенціал, який створювався роками, був максимально використаний у процесі реалізації державної політики в енергетичній сфері». Також Міністр наголосив, що отримав підтримку Прем’єр-міністра з цього питання та запропонував опрацювати напрямки енергетичної політики на кількох майданчиках, які стосуються видобування нафти та газу, геологічної розвідки, впровадження сучасних технологій тощо.

Ігор Насалик висловив переконання, що науковий потенціал університету спроможний для виконання поставлених завдань, адже серед фахівців вузу – 100 докторів наук. «Вважаю, що фахівці з Івано-Франківська, які свого часу здійснювали розробку газових родовищ в Тюмені і мають неоціненний досвід, нададуть допомогу нарівні з європейськими колегами з питань зменшення вартості буріння, оптимізації та модернізації виробничих процесів та інших важливих питань роботи нафтогазової галузі», - зазначив Міністр.

Міністр анонсував також проведення 26 травня Міжнародного енергетичного конгресу «Енерго Весна 2016», на якому заплановано презентувати Стратегію розвитку енергетичної галузі, та закликав до плідної співпраці, щоб гідно представити вітчизняну галузь на цьому заході.

Також Ігор Насалик вернув увагу на важливість заходів з енергоефективності та енергетичного контролю. «Зменшення втрат енергоресурсів та нарощування власного видобутку – ключові складові енергетичної незалежності України», - наголосив Міністр.

Нагадаємо, 6 травня Підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу у рамках поїздки Ігоря Насалика до Львівської та Івано-Франківської областей.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Подписан рекордный бюджет отечественной …

07-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Подписанный Владимиром Путиным закон о бюджете на 2013 год предусматривает рекордные инвестиции в космические программы, ГЛОНАСС и космодромы.

Свято науки в КНТУ

18-04-2014 Anna - avatar Anna

Свято науки в КНТУ

Традиційно наприкінці другої декади квітня в Кіровоградському національному технічному університеті проходить «День науки». Протягом цього дня замість звичних лекційних чи практичних занять відбуваються різноманітні наукові заходи: конференції, олімпіади, семінари, виставки. Оскільки...

Президент обговорив з сенатором Річардом…

28-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

28.05.2012 Прес-служба Президента України Віктора Януковича Президент України Віктор Янукович провів зустріч із сенатором від штату Іллінойс, заступником голови фракції Демократичної партії в Сенаті США Річардом Дербіним.