Компанія Ford придумала автомобіль з електричним колесом-моноциклом

Monocykle

Досить цікавий патент видало компанії Ford Управлінням США по патентах і торгових марках.

Документ має назву «Self-propelled unicycle engagable with vehicle». У ньому описується транспортний засіб з незвичайною гібридною конструкцією: в автомобіль «інтегрований» моноцикл з електричним приводом, повідомляє ресурс ІТС.ua.

За задумом винахідників, у разі потреби задня частина припаркованого автомобіля злегка піднімається за допомогою автоматичного гідравлічного домкрата, дозволяючи власникові легко від'єднати заднє колесо.

Після від'єднання колесо перетворюється в моноцикл з електродвигуном, сидінням і педалями, яке можна використовувати для подальшого пересування, приміром, у заторах. Крім того, це знижує ризик викрадення автомобіля.

Однак наявність патенту на ту чи іншу розробку не дає жодних гарантій на її застосування в серійних пристроях.

Само собі задумка виглядає цікавою, але є й недоліки. Подібна конструкція не надто вдала з точки зору практичності - від неминучого контакту з елементами пристрою і через близькість до дорожнього покриття одяг власника може забруднитися після нетривалої поїздки.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Технопарки Росії отримають податкові піл…

14-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Асоціація технопарків Росії готує законопроект, в якому будуть описані суттєві податкові пільги для резидентів технопарків.

Корпорація «Сварог Вест Груп» оголошує к…

12-09-2014 Anna - avatar Anna

Корпорація «Сварог Вест Груп» оголошує конкурс на кращий інноваційний проект в агропромисловій сфері «Твій агро Start-up»

 Корпорація «Сварог Вест Груп» оголошує конкурс на кращий інноваційний проект в агропромисловій сфері «Твій агро Start-up». До участі запрошуються студенти та фахівці (професійно-технічна або вища освіта) віком від 18 до...

Проведено круглий стіл «Електронні послу…

04-08-2015 Anna - avatar Anna

Проведено круглий стіл «Електронні послуги як «ключ» до ефективного реформування системи надання адміністративних послуг в Україні»

29 липня Програма USAID «Лідерство в економічному врядуванні» та Державне агентство з питань електронного урядування України провели круглий стіл «Електронні послуги як «ключ» до ефективного реформування системи надання адміністративних послуг...