Конференція ЄПВ з питань патентної інформації 25 років поспіль є провідною подією з питань патентної інформації в Європі

Ukrpatent1

З 9 по 12 листопада в м. Копенгаген, Данія, проходила цьогорічна Конференція Європейського патентного відомства (ЄПВ) з питань патентної інформації (далі – Конференція), яка вже 25 років поспіль є провідною подією з питань патентної інформації в Європі та має на меті висвітлення важливих досягнень у цій сфері. До роботи в межах заходу долучилося понад 400 учасників з 49 країн, серед яких фахівці Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), Європейського патентного відомства і Євразійського патентного відомства (ЄАПВ), національних патентних відомств, представники компаній, які пропонують комерційні патентно-інформаційні послуги, а також промислового та приватного сектору. Делегатом від України стала начальник відділу патентної інформації відділення нормативно-інформаційного забезпечення Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) Оксана Пархета.

Патентна інформація є важливим компонентом наукової, дослідницької, інноваційної діяльності. Проведення досліджень ринку з її використанням є передумовою успішного розвитку конкурентоспроможних підприємств і компаній в умовах стрімкого розвитку інтелектуальної економіки.

Це, безперечно, підтверджується різноманіттям фахівців, які на сьогодні переймаються питаннями патентної інформації та робота яких пов’язана з її використанням: спеціалісти з питань патентної інформації, спеціалісти з пошукових робіт, галузеві експерти патентних відомств, перекладачі, спеціалісти з питань ІТ, менеджери та управлінці компаній різних рівнів і багато інших.

На сучасному етапі європейська бізнес-спільнота не бачить розробки стратегії та організації своєї діяльності без збору, обробки та аналізу патентної інформації. Саме тому національні патентні відомства як першоджерела патентної інформації, ВОІВ та ЄПВ, а також комерційні провайдери приділяють надзвичайну увагу повноті, своєчасності надходження, якості даних у своїх інформаційних ресурсах та працюють над зручними інструментами та додатковими функціональними можливостями для оптимізації пошуків відповідно до потреб широкого кола користувачів.

У рамках заходу розглядалося чимало питань, актуальних сьогодні для світової патентно-інформаційної спільноти. Зокрема, такі:

Конференція була наповнена різноманітними видами роботи: розгляд презентацій у рамках пленарних засідань і спеціалізованих презентацій; окремі тематичні обговорення; семінари компаній-учасників.

Участь у Конференції була нагодою ознайомитися з виставковими експозиціями та поспілкуватися з представниками провідних компаній-провайдерів інформаційних послуг, серед яких і ті, інформаційні продукти яких придбаваються Укрпатентом для потреб патентно-інформаційного забезпечення процесу експертизи (FIZ Karlsruhe – STN International, Thomson Reuters, ЄПВ, ВОІВ).

Робота в межах такого заходу особливо важлива з огляду на те, що одним з головних завдань Укрпатенту є якісне проведення експертизи заявок на об'єкти права інтелектуальної власності, для реалізації якого забезпечується доступ до провідних, сучасних та унікальних інформаційних ресурсів, що забезпечують доступ Укрпатенту до мінімуму документації РСТ (патентної документації та непатентної літератури) через мережу Інтернет у рамках укладених угод/договорів.

Участь у Конференції вже вкотре стала нагодою ознайомитись із сучасними напрацюваннями та досягненнями у сфері патентної інформації, майбутніми тенденціями, налагодити професійні зв’язки та контакти для співробітництва, спрямованого на подальше вдосконалення патентно-інформаційного забезпечення фахівців Укрпатенту, насамперед експертів.

За матеріалами  Укрпатенту

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

В Інституті фізики НАН України презентов…

07-12-2012 Светлана - avatar Светлана

30 листопада 2012 року в Інституті фізики НАН України у рамках виконання проекту “Нанотвінінг”, що фінансується згідно з Сьомою Рамковою Програмою Європейського Союзу з досліджень та технологічного розвитку, була проведена...

Як розвивається вітроенергетика в Україн…

29-11-2015 Олена - avatar Олена

Як розвивається вітроенергетика в Україні

Введення штрафних санкцій для вітроенергетики за відхилення від графіку відпуску електроенергії у загальну мережу на 10% поставить галузь на межу виживання. Таке нововведення передбачає підготовлений Міністерством енергетики та вугільної промисловості...

Україна увійшла до Координаційної ради д…

19-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про приєднання до Рішення Ради глав урядів Співдружності Незалежних Держав про Положення про Координаційну раду держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав з...