Всеармійський конкурс «Кращий винахід – 2015» завершено!

 Vynahid 2015

22 жовтня 2015 року в київському Будинку офіцерів Центральний науково-дослідний інститут озброєння та військової техніки Збройних Сил України (ЗС) урочисто нагородив переможців традиційного Всеармійського конкурсу «Кращий винахід року».

Конкурс відбувався за активної підтримки державної системи правової охорони інтелектуальної власності України. Привітала переможців – винахідників і всіх представників інтелектуальної еліти Збройних Сил України – й Голова Державної служби інтелектуальної власності України (ДСІВ) Алла Жарінова, яку офіційно запросили організатори заходу. Вона подякувала винахідникам, які працюють у ЗС України, за потужний інтелектуальний потенціал, який вражає своєю глибиною й обсягом та формує імідж України як сильної військово-інтелектуальної держави.

– У складний для країни політично-економічний час винаходи, які перемогли на Конкурсі та представлені на сьогоднішній тематичній виставці в зразках продукції військового та подвійного призначення, набувають особливої важливості й значущості. Вони обов’язково мають знайти своє застосування в повсякденній діяльності військ, зокрема й у районах проведення бойових дій, – наголосила Голова ДСІВ.

У свою чергу генерал-майор, заступник начальника Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України з питань розвитку та випробувань Андрій Колєнніков офіційно підбив підсумки Конкурсу та наголосив, що тільки винахідницька діяльність колег забезпечить перехід ЗС України до малочисельної, мобільної, оснащеної новітніми зразками зброї та військової техніки. За словами Андрія Колєннікова, успішне впровадження у виробництво інноваційних технологій, ноу-хау та ідей дозволить, безперечно, зробити прорив у провідних галузях економіки й підвищить рівень обороноздатності нашої країни. Він також побажав винахідникам численних професійних досягнень, нових винаходів і творчих ідей на благо рідного народу, в ім’я процвітання України, а Конкурсу – популярності та підтримки з боку держави.

Під час урочистостей усі присутні гості заходу мали змогу ознайомитись із тематичною виставкою зразків продукції військового та подвійного призначення, що виготовляється підприємствами оборонно-промислового комплексу та науковими організаціями й може бути впроваджена у повсякденній діяльності військ і застосована в районах проведення бойових дій.

Інформаційна довідка

Конкурс «Кращий винахід року» проходив у період з травня по вересень цього року на базі Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України.

У ньому взяли участь близько 300 винахідників з 18 військових частин, установ та структурних підрозділів ЗС України, які надали 226 заяви на розгляд комісії конкурсу. Важливо й те, що серед активних конкурсантів – винахідники з військ, які беруть активну участь у районах проведення бойових дій.

За матеріалами ДСІВ

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

08-09-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 04.09.-08.09.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

XIV international scientific conference …

05-12-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

4-5 December 2012, St. Petersburg, Russia XIV международная научно-практическая конференция "Фундаментальные и прикладные исследования, разработка и применение высоких технологий в промышленности и экономике" (Научно-технологические, экономические, финансовые и юридические аспекты, правовая защита...

Грантові схеми для розширення участі пре…

19-11-2014 Anna - avatar Anna

Грантові схеми для розширення участі представників країн Центральної Азії та Східної Європи

В рамках проектів IncoNet EaP та IncoNet CA розроблено грантову схему для розширення участі представників країн Центральної Азії та Східної Європи в інформаційних заходах ЄС з тематикою, орієнтованою на пріоритетні...