Відбулося шосте засідання Наглядового комітету з питань реалізації проекту Twinning

 Sluzhba IV

24 вересня 2015 року в Державній службі інтелектуальної власності України (ДСІВ) відбулася шоста робоча зустріч з членами Наглядового комітету з питань реалізації проекту Twinning (Наглядовий комітет). У заході взяли участь також фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності України, представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі, судді Вищого господарського суду України, представники Національного агентства України з питань державної служби.

Голова ДСІВ Алла Жарінова подякувала колегам і членам Наглядового комітету за постійну підтримку та фахову допомогу, висловила головне побажання – продовжити ефективну роботу з реалізації заходів проекту Twinning «Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні» й у наступному кварталі. Також Голова ДСІВ повідомила колегам, що законопроект про Інтернет уже проходить стадію громадського обговорення на сайті Мінекономрозвитку: важливо, що за основу взяті рекомендації експерта проекту Тwinning – доктора Міхалі Фічора (Президента Угорської Ради з авторського права).

«Завдяки фаховій роботі співробітників ДСІВ та експертній роботі європейських колег проекту Тwinning ми заклали дієві правові механізми в спільно розроблений законопроект «Про колективне управління майновими правами суб’єктів авторського права і суміжних прав». Його прийняття вкрай необхідне, адже дозволить забезпечити прозорість діяльності ОКУ, і ДСІВ як орган виконавчої влади прагне саме цього», – наголосила Алла Жарінова.

Радник проекту Twinning Пабло Роденас проаналізував три напрями роботи (шість місій), за якими працювали в цьому кварталі експерти, й акцентував увагу присутніх на високій результативності проведеної роботи. Відбулася низка фахових зустрічей, семінарів, тренінгів – як для фахівців системи, так і для представників інших зацікавлених органів влади. Спільне опрацювання проектних питань та експертні консультації допоможуть українським колегам зрозуміти, як працює суддівський корпус у європейських країнах та провідні патентні відомства ЄС, – упевнений Пабло Роденас.

Керівник проекту Twinning від ЄС Крістіна Фернандез (Іспанія) звернула увагу на те, що досягнення насправді значні й робота проекту зараз на важливому етапі:

«Безкомпромісним і головним для всіх нас є одне питання – доля всіх розроблених законопроектів, над якими працювали європейські експерти. Від цього залежать також подальші наші міркування про розвиток і зміст роботи в межах проекту та про забезпечення ефективності останнього для України», – наголосила пані Фернандез.

Присутня на заході директор Департаменту інновацій та ІВ Мінекономрозвитку Олена Мініч зазначила, що Міністерство врахує всі пропозиції, надані європейськими експертами фахівцям ДСІВ під час розробки законопроектів, аби ефективно імплементувати до норм і положень ЄС реформи та політику, яку проводить МЕРТ.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Инновации в управлении

20-04-2012 Олена - avatar Олена

Считаете ли вы себя новатором менеджмента? Удалось ли вам изобрести какие-нибудь принципиально новые способы организации, управления, координации и мотивации? Относится ли ваша компания к первооткрывателям передовых методов управления? Применяет ли...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №43-44 (2012)

30-11-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №43-44 (2012)

Наука сьогодні №43-44 (2012) скачать Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

4-ий щорічний форум Дунайської Стратегії…

16-11-2015 Олена - avatar Олена

4-ий щорічний форум Дунайської Стратегії ЄС увімкнув зелене світло розвитку інновацій у регіоні

29-30 жовтня 2015 р. в Ульмі (Німеччина) відбувся 4-ий щорічний форум представників 14 країн (дев'ять держав-членів ЄС та п'ять країн, що не входять до ЄС), які відносяться до європейського Дунайського...