Обмін досвідом у сфері ІВ з іспанськими фахівцями триває

 Sluzhba IV

7 вересня 2015 року Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) відвідала Голова Іспанського відомства з питань патентів і торговельних марок Патрісія Гарсія-Ескудеро. Візит відбувся в рамках проекту технічної допомоги ЄС Twinning «Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні» (Twinning) за участі його постійного радника Пабло Роденаса та керівництва Державної служби інтелектуальної власності України (ДСІВ) й Укрпатенту.

Голова ДСІВ Алла Жарінова у свою чергу відзначила своєчасність і важливість якісного співробітництва ДСІВ з одним з провідних європейських патентних відомств, особливо в складний період перетворень та реформ в економічній і політичній сферах України.

Під час заходу пані Патрісія Гарсія-Ескудеро ознайомилася з роботою українського органу експертизи заявок на об’єкти промислової власності й відвідала розташовану в Укрпатенті експозицію Музею правової охорони інтелектуальної власності. Основним завданням першого дня програми перебування в ДСІВ та Укрпатенті керівника іспанського відомства стала презентація досвіду роботи, набутого Іспанією у сфері правової охорони інтелектуальної власності (ІВ) за останні роки. У своїй доповіді Патрісія Гарсія-Ескудеро розповіла українським фахівцям з ІВ про організаційну структуру та основні засади діяльності її підприємства, наголосивши на тісній міжвідомчій співпраці з іншими державними органами, зокрема правоохоронними структурами та митницею. Керівник також зосередила увагу аудиторії на взаємодії відомства з малим і середнім бізнесом, роботі електронних сервісів з реєстрації заявок, поділилася досвідом проведення інформаційних кампаній та масових заходів, присвячених правовій охороні ІВ. Коментуючи роботу експертів іспанського закладу експертизи в Україні, Патрісія Гарсія-Ескудеро висловила впевненість, що успішна співпраця з українськими колегами в рамках проекту ЄС Twinning є запорукою впровадження в Україні найкращих європейських практик у сфері охорони промислової власності.

Фахівці Укрпатенту скористалися наданою можливістю й поставили Патрісії Гарсія-Ескудеро велику кількість запитань стосовно роботи іспанського відомства, особливостей процедури реєстрації прав на об’єкти промислової власності, адміністративного оскарження прав тощо.

Програма проекту технічної допомоги ЄС Twinning передбачає проведення на базі Укрпатенту 8-10 вересня 2015 року тренінгу для представників господарських судів України.

Прес-служба Державної служби інтелектуальної власності

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Створено найменший у світі напівпровідни…

30-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Вчені Техаського університету у співробітництві з колегами з Тайваню та Китаю створили найменший у світі напівпровідниковий нанолазер.

Український фонд ТА VENTURE інвестував в…

22-06-2015 Anna - avatar Anna

Український фонд ТА VENTURE інвестував в медичний стартап SENSE.LY

   Український фонд ТА Venture інвестував в Sense.ly, яка представляє собою платформу для спілкування пацієнтів і лікарів та відстеження хронічних хвороб за допомогою «віртуальної медсестри». Обсяг раунду склав $ 2,2...

Нейробиологи смогли передать текст на се…

23-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 23 ноября, 2012 - 00:04 Нейробиологи из США и Франции впервые смогли «спроецировать» буквы и слова напрямую на сетчатку глаза слепого пациента, что открывает новые возможности для адаптации людей с...