У Вінниці з’явився «Зелений офіс» з питань енергозбереження

Vinnica zeleny ofic

У Вінниці запрацював консультаційний центр з енергозбереження та енергоефективності "Зелений офіс".

У створеному за ініціативи міськради відділі, який відкрився 30 листопада у приміщенні Центру адміністративних послуг за адресою просп. Космонавтів, 30, вінничани можуть отримати необхідну інформацію щодо впровадження енергозберігаючих технологій у власних помешканнях, передає ВМР.

Фахівці нового офісу також роз'яснюють схему відшкодування частини коштів у рамках державної «теплої» програми та надають адреси підприємств, які займаються впровадженням енергоефективних заходів.

Як зазначають у мерії, за перші три дні роботи «Зеленого офісу» до консультанта звернулося за порадою близько 90 осіб.

«Відвідувачів найчастіше цікавили питання встановлення сонячних батарей та колекторів, - каже директор департаменту енергетики, транспорту та зв'язку Вінницької міської ради Олексій Пидоченко. - Містяни мають бажання скористатися енергією сонця, яку у житлових помешканнях наразі майже ніхто не використовує».

Одне із звернень стосувалося можливості встановлення у багатоквартирному будинку індивідуального теплового пункту із засобами обліку тепла та системою автоматичного регулювання температури теплоносія. «Мешканців багатоквартирної забудови цікавила вартість обладнання, а також сума необхідна на його монтаж та підключення до системи опалення», - розповідає фахівець.

Як зазначають у мерії, консультант з енергозбереження працюватиме у Прозорому офісі на проспекті Космонавтів 30 на постійній основі тричі на тиждень – у понеділок, середу та п’ятницю з 9-ї до 13-ї години.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Житомирщина приймала лідерів АПК ХХІ сто…

16-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

У Житомирі відбувся XIV всеукраїнський зліт іменних стипендіатів та відмінників навчання «Лідери АПК ХХІ століття» серед студентів ВНЗ I-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики та продовольства України.

І знову про кавітатор і водень із стічни…

07-09-2015 Олена - avatar Олена

І знову про кавітатор і водень із стічних вод. Чому американці можуть, а ми – ні?

Продовжуємо дискусію про використання нетрадиційних джерел енергії, розпочату публікаціями «Калорії під ногами. Умільці-винахідники могли б поповнити нашу енергетичну скарбницю» Михайла Бублика та «Калорійні мрії або Кипить наш розум» Віктора Мішковського. От...

IBM и «Ангстрем» подписали стратегическ…

01-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 1 ноября, 2012 - 06:27 IBM и «Ангстрем» подписали стратегические соглашения для развития технологических инноваций, включая соглашение, лицензирующее передачу технологии производства микросхем с топологическими нормами 90 нм, а также меморандум...