Британський дипломат Саймон Сміт завітав у СНУ імені Лесі Українки

Smit SNU16 квітня у СНУ імені Лесі Українки завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт. Це перший візит пана Сміта у Луцьк, і Волинський край його приємно вразив.

У Лесиному виші Саймон Сміт зустрівся з ректором Ігорем Коцаном, проректором із наукової роботи Михайлом Яцишиним, деканом факультету міжнародних відносин Сергієм Федонюком та в. о. начальника відділу міжнародних зв’язків Ігорем Чуліпою. Під час зустрічі обговорено перспективи міжнародного співробітництва у сфері науки, грантових програм. Також Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Саймон Сміт залишив пам’ятний запис у Книзі почесних гостей.

Опісля делегація вирушила на презентацію Центру британської культури, яка відбулася в бібліотеці університету. Декан інституту іноземної філології Оксана Рогач, вітаючи високоповажного гостя, зазначила, що хоч центр відкрився не так давно, але це лише початок, і візит посла стане вдалим поштовхом до його розвитку. Студенти інституту підготували презентацію про Великобританію – країну Шекспірівської та Байронівської поезії, пісень «Бітлз» тощо.

Саймон Сміт щиро подякував спудеям за їхню роботу, особливо за відзначення ролі Уельсу, адже сам пан Сміт і його дружина мають уельське коріння, а також за вдало підібрані фотографії до презентації. Посол звернув увагу на книги, представлені у центрі, й зробив свій внесок, передавши бібліотеці ВНЗ літературу з приватної бібліотеки зі щирим побажанням, аби вона стала в пригоді нашим студентам.

Наостанок Саймон Сміт, коментуючи складний час, який нині переживає Україна, й пригадавши допомогу від Великобританії (зокрема, проведення військових тренувань), запевнив, що він у межах своєї компетенції посилено працюватиме задля надання ще більшої підтримки нашій країні.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні зустрівся зі студентами СНУ імені Лесі Українки. Вони змогли задати йому всі питання, які їх цікавили.

За інформацією СНУ імені Лесі Українки

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Oголошено конкурс проектів за програмою …

22-02-2015 Anna - avatar Anna

Oголошено конкурс проектів за програмою «Розробка інтелектуальних суперкомп’ютерних систем сімейства СКІТ, забезпечення їх ефективного функціонування та створення інформаційних технологій, сучасного математичного, програмно-технічного забезпечення..."

     На виконання постанови Президії НАН України від 28.01.15 № 16 „Про затвердження розподілу бюджетного фінансування НАН України на 2015 рік” та з метою подальшої реалізації програми наукових досліджень...

Розробки науковців КНТЕУ взяті на озброє…

05-08-2014 Anna - avatar Anna

Колектив Київського національного торговельно-економічного університету, за підтримки профспілки працівників і студентів, передав Головному військовому клінічному госпіталю партію харчового продукту для ентерального харчування «Реабілакт», що є запатентованою розробкою науковців кафедри товарознавства...

Резидент ядерного кластера Сколково выше…

15-06-2012 Светлана - avatar Светлана

5 июня 2012 года резидент ядерного кластера Фонда «Сколково» ООО «Уральская производственная компания» (УПК) подписал договор о разработке и кооперации с немецкой компанией SUNFIRE GmbH. Партнеры намерены создать совместное предприятие...