У Дрогобичі відбулася ІІІ-я Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи»

mignar konf26 – 27 березня 2015 р. у Дрогобицькому державному педагогічному університету імені Івана Франка відбулася ІІІ-я Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи».

У роботі конференції взяли участь 267 учених, у тому числі: з України (260), РФ (1), Республіки Польща (3), Литовської Республіки (1), Республіки Казахстан (1), КНР (1), які представляли 69 вищих та десятки початкових навчальних закладів України та зарубіжжя.

На пленарному засіданні із вітальною адресою до присутніх звернулася голова оргкомітету, доктор філософських наук, професор, ректор Надія Скотна. Із доповідями виступили Володимир Галик (кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії, заступник декана з науки та міжнародних зв’язків історичного факультету), Мирон Цайтлер (кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології та географії), Ореста Карпенко (кандидат педагогічних наук, доцент кафедри загальної педагогіки та дошкільної освіти), Юрій Медведик (доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри музикознавства факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івані Франка).

Конференція працювала за секціями біологія, екологія та охорона навколишнього середовища, історія, мистецтвознавство, економіка, педагогіка, психологія, природничі науки, філологія.

Значну зацікавленість викликали доповіді, які розкривали актуальні питання з гуманітарних суспільно-природничих наук. Проведено широке обговорення отриманих результатів та виокремлено основні проблеми досліджені того чи іншого напрямку у рамках реалізації співпраці Ради молодих вчених Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка з іншими навчальними та науковими закладами України, а також та партнерів із закордону.

На закінчення пленарного засідання концертну програму учасникам презентували студенти Інститут музичного мистецтва, лауреати Всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Конференція відбулась завдяки активній діяльності Голови ради молодих вчених університету Василя Ільницького (кандидата історичних наук, доцента кафедри нової та новітньої історії України), Андрія Душного (заступника голови, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри народних музичних інструментів та вокалу, член-кореспондента МАНПО, заслуженого діяча естрадного мистецтва України), Івана Зимомрі (доктора філологічних наук, професора кафедри германських мов та перекладознавства Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, в.о. завідувача кафедри теорії та практики перекладу ДВНЗ «Ужгородський національний університет»).

В процесі конференції розглянуто актуальні питання розвитку сучасної освіти і науки; виявлено та апробовано новітні методики навчально-виховної діяльності та викладання, теоретичного осмислення перспектив розвитку сучасної освіти та науки в контексті інтеграційних та глобалізаційних процесів.

Рішенням президії конференції рекомендується досягати глибшого та ціліснішого наукового осмислення новітніх тенденцій у теорії та практиці навчально-виховного процесу; більше уваги приділяти питанням розробки методів, організаційних форм та дидактичних засобів розвитку дослідницьких умінь і здібностей, формування інноваційності мислення майбутніх педагогів у процесі вивчення спеціальних навчальних дисциплін, науково-дослідницької роботи та позааудиторної навчально-виховної діяльності.

За інформацією ДДПУ імені Івана Франка

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

10-10-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 07.10.-10.10.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

У Івано-Франківському національному техн…

26-03-2014 Anna - avatar Anna

На базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу 24-27 березня 2014 року проведено Всеукраїнський міжвузівський конкурс-захист студентських наукових робіт у галузі «Нафтова та газова промисловість» у п’яти номінаціях У конкурсі...

ЄС вимагає від Microsoft забезпечити пра…

25-10-2012 Олена - avatar Олена

Євросоюз вимагає від американської корпорації Microsoft дотримання антимонопольного законодавства, зокрема після запровадження нової операційної системи Windows 8. Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань конкуренції Хоакін Альмунія, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу...