На Львівщині заснували новий англомовний науково-технічний журнал «Mathematical Modeling and Computing»

Mathematical Modeling and ComputingДнями побачив світ перший номер англомовного науково-технічного журналу «Mathematical Modeling and Computing» («Математичне моделювання та інформаційні технології»). Нове видання народилося завдяки спільним зусиллям науковців Національного університету «Львівська політехніка» та Центру математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача НАН України. Ініціаторами заснування журналу стали співробітники кафедри прикладної математики університету.

Це вже другий подібний англомовний журнал, який видає Львівська політехніка. Два роки тому в університеті започаткували видання, яке розраховане на закордонного читача і висвітлює наукову проблематику, пов’язану з хімією.

У редакційну колегію видання, яку очолив ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, увійшли відомі вітчизняні та зарубіжні вчені дев’яти країн, зокрема, Республіки Польща, Республіки Австрія, Італійської Республіки, Сполучених Штатів Америки, Королівства Швеція, Угорщини, Казахстану. Львівську політехніку у ній представляє завідувач кафедри прикладної математики Петро Костробій, Центр математичного моделювання – Ярослав П’янило та Євген Чапля, а також Адріан Торський, який є відповідальним секретарем журналу.

Схвально відгукнувся на появу нового англомовного науково-технічного журналу президент Національної академії наук України академік Борис Патон. Він наголосив, що останнім часом розширюється представленість вітчизняних періодичних наукових видань у світі. Так, з 87 українських журналів закордонні видавництва перевидають англійською мовою 21. Ще 10 англомовних наукових журналів виходять в Україні. Це свідчить про стійку тенденцію до інтеграції українських дослідників у світову науку.

Серед авторів, котрі презентували на сторінках «Mathematical Modeling and Computing» свої наукові доробки, чимало львівських політехніків. Серед них – Мирослав Кутнів, Оксана Поздрій, Володимир Гончарук і Вероніка Дмитрук. Вона, до речі, зробила переклад і літредагування матеріалів першого номеру.

Журнал вийшов обсягом 120 сторінок і спочатку матиме періодичність два рази на рік. Паралельно створено й електронну версію видання.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Українські вчені створили енергоефективн…

28-03-2016 Олена - avatar Олена

Українські вчені створили енергоефективні "вуглецеві соти"

Українські науковці створили енергоефективні тривимірні "вуглецеві соти", які можуть зробити переворот у сфері водневих автомобілів і електроніки майбутнього. Нову модифікацію вуглецевого волокна винайшли і протестували харківські вчені Ніна Крайнюкова з...

На шляху інноваційного розвитку технолог…

23-02-2015 Anna - avatar Anna

На шляху інноваційного розвитку технологічний прорив може забезпечити тільки наука

Інтерв’ю з директором Інституту регіональних досліджень НАН України, доктором економічних наук, професором Василем Кравцівим. Джерело: газета "Світ", №5-6 лютий 2015 р.  Інститут регіональних досліджень НАН України – відома в Україні та...

Під час «круглого столу» у Комітеті з пи…

21-10-2015 Олена - avatar Олена

Під час «круглого столу» у Комітеті з питань промислової політики та підприємництва обговорено тему: «Нові горизонти для розвитку України: інновації та цифрова економіка»

В рамках теми заходу, який Комітет провів за участю провідного експерта Кремнієвої долини, професора Стенфордського університету Бартона Лі, учасники мали можливість почути думку експерта та висловити власну позицію щодо таких...