В Донецьку підбито підсумки обласного конкурсу «Кращий молодий учений»

Mol vcheniВ Донецьку підбито підсумки обласного конкурсу «Кращий молодий учений». Сьогодні, 16 грудня 2013 року, керівники Донецької області  вручили переможцям нагороди.

Цього року на конкурс представлено 42 наукові роботи, що вдвічі більше, ніж минулого. З них членами журі  було обрано 10 найкращих. Молодим вченим-переможцям вручили сертифікати на грошову винагороду в сумі 15 тисяч гривень. Авторів ще чотирьох робіт відзначили Листами подяки Донецької облдержадміністрації та цінними подарунками.

«Здорове суперництво між молодими людьми, які присвятили себе науці, - це один з найважливіших ресурсів в модернізації країни. Сьогодні, як ніколи, потрібні сміливі інноваційні ідеї, підкріплені науковим обґрунтуванням. Потрібні серйозні дослідження в економіці та гуманітарній сфері, - зазначив губернатор Донеччини Андрій Шишацький, вітаючи переможців конкурсу.

      Цього року високі досягнення молодих вчених регіону відзначили і на державному рівні. Представники Донецької національної академії будівництва і архітектури Віта Мартинова та Олександр Хаюшев отримали премію Президента України за розробки нових технологій в будівельній галузі.

Серед іменних стипендіатів Верховної Ради України - донеччанин Руслан Джабраїлов.

Глава Донецької ОДА подякував молодим вченим за активну участь у науковому житті області і побажав їм успішної діяльності.

Проведення конкурсу «Кращий молодий учений» ініційовано облдержадміністрацією в 2011 році. Співорганізаторами є обласна рада та обласна рада молодих учених.

Конкурс спрямований на виявлення та підтримку молодих вчених регіону, і покликаний стимулювати науково орієнтовану молодь вирішувати актуальні проблеми Донецького краю, шляхом створення власних науково-дослідних розробок.

У конкурсі можуть брати участь молоді вчені віком від 24 до 35 років з 21 наукової установи регіону за пріоритетними напрямами у галузі природничих, технічних і соціогуманітарних наук.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

ХVІІІ щорічна Міжнародна науково-практич…

30-05-2016 Олена - avatar Олена

ХVІІІ щорічна Міжнародна науково-практична конференція «Безпека інформації у інформаційно-телекомунікаційних системах»

Днями у Києві відбулася ХVІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Безпека інформації у інформаційно-телекомунікаційних системах», організована Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України. У роботі взяли участь понад 70 фірм та організацій....

Визначено переможців конкурсу наукових п…

01-08-2013 Anna - avatar Anna

Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації підбито підсумки конкурсу наукових проектів у рамках Проблемної ключової лабораторії фізики високих енергій, спрямованих на реалізацію міжнародного науково-технічного співробітництва між Україною та...

Україна та Куба розширюватимуть співробі…

17-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

27 лютого 2012 року відбудеться зустріч Голови Державного агентства України з управління державними корпоративними правами та майном Дмитра Колєснікова з представниками кубинської делегації на чолі із заступником Голови ради міністрів...