CES 2012

 

Nokia представила обіцяний Lumia 900. Але розчарував тим, що і як HTC Titan 2 - це черговий смартфон для мережі LTE оператора AT & T. Всі зміни - це LTE і збільшений до 4,3 дюймів екран - такий собі Lumia 800 на стероїдах. Роздільна здатність залишилася та ж сама - 800х480. Це - обмеження Windows Phone. Екран за технологією Amoled, що відображає чорний колір краще TFT-конкурентів, дозволяє сподіватися на гарні продажі, але тільки з квітня цього року.

LG запропонувала ультратонкий OLED TV на 55 дюймів. Це новий рекорд для цієї технології. Варто відзначити, що його роздільна здатність в чотири рази вище нинішнього 1080p тільки по одній зі сторін - разом деталізація збільшується в 16 разів. Поки існує проблема з запуском новинки у виробництво і відсутністю великої кількості контенту під таку роздільну здатність.

Microsoft здивувала не програмним забезпеченням, як слід було чекати, а лінзами для діабетиків. Софтверний гігант розробив технологію, яка дозволяє заміряти рівень цукру прямо на поверхні ока. Ще Microsoft обіцяла найближчим часом показати на Windows Phone конкурента в області відеозв'язку Facetime для iOS - Skype, який був їй недавно придбаний. Також було оголошено, що на    1 лютого призначено випуск сенсорного контролера Kinnect для любителів ігор на PC.

BlueStacks представила емулятор Android під Windows 8, завдяки чому користувачам буде відкритий доступ до величезного каталогу програм з Android Market. Для Microsoft це як манна небесна. Вони й не приховують своєї радості. Розробники стверджують, що їм вдалося позбутися більшості традиційних хвороб емуляторів - всі програми будуть йти на Windows 8 так само, як і на смартфонах і планшетах, для яких вони були задумані. До того ж пристрої на Windows 8 будуть могутніше через вимоги технології ОС.

ntel продовжує показувати все менш «ненажерливі», але при цьому більш мініатюрні і продуктивні процесори. Компанія показала концепцію телефону на своєму процесорі і продемонструвала розвиток ідеї випуску Ultrabook. У чому її повністю підтримує Microsoft, яке з радістю сприймає нові пристрої, де буде встановлено її дітище. Для більшої популяризації нових технології навіть була запущена рекламна компанія Ultrabook Project, обличчям якої є відомий репер Will.I.Am, лідер популярної групи The Black Eyed Peas.

Lenovo на своїх стендах представила планшетний комп'ютер з операційною системою Windows 8 - трансформер з поворотним дисплеєм під назвою IdeaPad Yoga. Правда, як планшет його буде використовувати важко - в прямому сенсі. Його вага - майже 1,5 кг, пристрій оснащений IPS-дисплеєм з діагоналлю 13,3 дюйма - 1600х900 пікселів. Екран за такою ж технологією стоїть і на iPad-iPhone, але не меншого розміру. Швидше за все, цей пристрій буде позиціонуватися як нетбук, який можна використовувати і як планшета, завдяки "Вісімці" від Microsoft. Але, звичайно, китайська компанія вирішила клонувати і свого основного конкурента - Asus Transformer, - і випустила IdeaPad S2, простіший за дизайном і менш продуктивний.

Gorilla Glass 2 був представлений компанією Corning. Gorilla Glass 2 є ще більш міцним, тонким і легким склом, ніж попереднє рішення. Невелика товщина покриття дозволить збільшити яскравість і чутливість дисплеїв.

HP і Dell представили свої ультрабукі з екранами на 14 і 13 дюймів відповідно, з HD-роздільною здатністю і покритими Gorilla Glass першого покоління. Витончені, легкі і захищені, вони радують покупців незахмарними цінами.

Acer збирається випустити найтонший в світі ультрабук. Заявлено, що товщина моделі Aspire S5 складе всього трохи більше 15 міліметрів. При цьому ультрабук буде важити близько 1,3 кг. Зібраний на базі технології Intel Ivy Bridge ультрабук буде виходити з режиму сну всього за 1,5 секунди. На другий квартал заплановано хмарний сервіс AcerCloud, який буде забезпечувати доступ до ресурсів (відео, фото та документів) на всіх ваших пристроях.

Новинки від Apple на нинішній виставці не були представлені і багато хто поспішив назвати це серйозним програшем для компанії. Але на виставці не обійшлася без новинок для iPhone і iPad - всіляких дизайнерських аксесуарів на будь-який смак і гаманець. Різноманітність їх ми навряд чи побачимо в наших торгових центрах - красиві і зручні чохол доведеться купувати хіба що на eBay. Що, звичайно ж, тільки збільшить ступінь їх ексклюзивності.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

21-12-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 18.12.-22.12.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Передплата на журнал "Наука сьогодн…

24-10-2013 Anna - avatar Anna

Триває передплата на видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

22-05-2012 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 18-22.05.2012 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...