В Інституті зрошуваного землеробства відбулась Міжнародна науково-практична конференція з питань вирощування посухостійких культур в умовах змін клімату в Південному регіоні

 NAAN klimat

26 серпня 2015 року в Інституті зрошуваного землеробства НААН (далі Інститут) відбулася Міжнародна науково-практична конференція з питань вирощування посухостійких культур в умовах змін клімату в Південному регіоні. У заході взяли участь представники органів державного управління, науковці, іноземні фахівці та українські товаровиробники.

Учасники заходу оглянули демонстраційні ділянки Інституту з вітчизняними й іноземними сортами та гібридами сорго, проса і соняшника, а також посіви пізніх і післяжнивних культур на зрошенні. Завідувач лабораторії неполивного землеробства Інституту Коваленко А.М., на демонстраційному полігоні розповів учасникам конференції про особливості технології вирощування сорго, розробленої в Інституті. Були оглянуті сорти і гібриди сорго Генічеської ДСГДС, Синельниківської ДСГДС Інституту сільського господарства степової зони НААН та Селекційно-генетичного інституту – Національного наукового центру насіннєзнавства та сортовивчення.

На конференції представники компаній «RAGT-семенс» (Франція) – Хмарський М.І., «Адванта-сідінтернешнл» (Індія) – Житнецький К.В., «Річардсон» (США) та «Кейджо» (США) – Луцько Г.П. презентували гібриди сорго.

Лавриненко Ю.О., заступник директора з наукової роботи Інституту зрошуваного землеробства НААН, член-кореспондент НААН у своєму виступі зазначив, що при кліматичних кризах зростає роль розміщення посівів ярих зернових культур у регіонах з урахуванням їх агробіологічних особливостей. Він загострив увагу на тому, що структура посівних площ повинна бути головним фактором регулювання водного режиму, в якій необхідно збільшити частку посухостійких культур та оптимізувати площу пару.

Головний науковий співробітник Інституту сільського господарства степової зони Краснєнков С.В. проаналізував стан вирощування посухостійких культур за останні роки в Україні.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Степанова М.М. розповіла про поширення сорго в господарствах Херсонської області, відзначила значне коливання площ його посівів у зв'язку з істотними змінами погодних умов у весняний період та поділилася з учасниками пропозицією щодо експорту сорго.

Учасники конференції оглянули виробничі посіви сорго в СП "Херсонагроінвест", які представив директор підприємства Костяк М.М., а головний агроном Полтавський О.Г. розповів про особливості вирощування сорго в Херсонській області. Про особливості гібридів і технологію їх вирощування розповів експерт з агрономічних питань компанії "RAGT-семенс" - Хмарський М.І. Головний агроном ТОВ "Вікторія" Сивачок М.А. поділився досвідом вирощування сорго в Миколаївській області.

Під час конференції були розглянуті основні елементи технології вирощування сорго, вибір сорту або гібриду, за конкретних умов, що складаються. Загалом, кожен виступаючий надав корисну й актуальну інформацію учасникам заходу.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Ученые определили состав ядра Земли

23-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Группе ученых из США и Китая с помощью компьютерного моделирования удалось решить давнюю загадку: из чего же состоит  ядро Земли?

ЖДУ ім. І. Франка та Вища школа управлін…

25-06-2015 Anna - avatar Anna

ЖДУ ім. І. Франка та Вища школа управління охороною праці спільно розвиватимуть освіту та науку України та Польщі

Ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Саух здійснив переговори з представниками Вищої школи управління охороною праці в м. Катовіце (Республіка Польща) стосовно можливостей подальшої співпраці навчальних закладів. Канцлер Вищої...

Відбулося 10-те засідання українсько-нім…

12-06-2014 Anna - avatar Anna

Відбулося 10-те засідання українсько-німецької Робочої групи з науково-технічного співробітництва

11 червня 2014 року Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України було проведено 10-те засідання українсько-німецької Робочої групи з науково-технічного співробітництва. Українську делегацію очолював Перший заступник Голови – Борис...