Чіп прискорить вибір роботом шляху руху в 10 тис. разів

RobonautВ заздалегідь відомих умовах, наприклад, на виробничому конвеєрі, роботи здатні рухатися набагато швидше людей, але там, де кожен рух вимагає зондування навколишнього простору та вибору траєкторії в обхід перешкод, машини суттєво уступають людині, яка робить це практично інтуїтивно.

Зменшити розрив повинен новий процесор, створений інженерами Університету Дюка в Північній Кароліні. Він дозволяє роботам виконувати планування рухів в 10 тис. разів скоріше, ніж традиційними програмними методами, і витрачає на це менше енергії.

Запропонована технологія розділяє простір, крізь який буде переміщуватися маніпулятор робота, на невеликі елементарні об’єми, вокселі. Вони скануються масивом камер, що реєструють наявність стаціонарних або рухомих об’єктів. Ця інформація передається в спеціалізований процесор, який має безліч однотипних логічних схем, кожна з яких представляє один воксель і опитує його статус: зайнятий він чи ні.

В результаті, замість того, щоб витрачати хвилини на виконання розрахунків можливого зіткнення для кожного вокселя, ця технологія може перевіряти безліч потенційних траєкторій в реальному часі і знаходить найкоротший і самий безпечний шлях, витрачаючи при цьому в 30 разів менше енергії.

Система планування рухів робота буде представлена на конференції 2016 Robotic Science and Systems в Мічіганському університеті.

Автори сподіваються, що їх розробка буде мати багато різноманітних практичних додатків і вже заснували стартап Realtime Robotic, який займеться її подальшим розвитком та комерційним просуванням.

Відео https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ng6zy7hI64A

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Олександр Дегтярев: Ми продовжуємо створ…

01-04-2015 Anna - avatar Anna

Олександр Дегтярев: Ми продовжуємо створювати сучасні види ракетного озброєння

Державне підприємство "КБ "Південне" ім. М.К.Янгеля" за понад 60 років своєї роботи заслужило репутацію одного з провідних ракетно-космічних підприємств світу. Про те, як головному підприємству ракетно-космічної галузі України, що забезпечило...

Міжнародна науково-практична конференція…

21-09-2015 Олена - avatar Олена

Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи використання нанобіотехнологій у сільському господарстві»

14-15 вересня в Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН відбулася Міжнародна науково-практична конференція на тему «Перспективи використання нанобіотехнологій у сільському господарстві», яку Інститут провів разом з Українським державним науково-дослідним...

Virgin и Роснано создали совместный инве…

31-10-2012 Олена - avatar Олена

 31.10.12 10:33 Роснано объявляет о создании нового инвестиционного фонда для поддержки компаний, работающих в области оптимизации энергопотребления и возобновляемой энергетики. Объем обязательств по финансированию фонда составляет 200 миллионов долларов. Его офисы...