Гіроскопічна рукавичка усуває тремор в руках

girogloveЯкщо ви будь-коли намагались втримати гіроскоп, що крутиться,, тоді знаєте, як він починає «протестувати», коли пробуєте зненацька зупинити його. Ось чому самобалансуючі мотоцикли застосовують гіроскопи, щоб триматися рівно під час зупинки. Компанія GyroGear, що відокремилась від Імперського коледжу Лондона, застосовує той же самий принцип в новій рукавичці GyroGlove, яка створена для мінімізації тремору в руках.

Засновнику компанії Файі Онгу (Faii Ong) спало на думку створити подібну річ, коли він працював в лондонській лікарні в групі людей, які доглядали за 103-річною жінкою. З самого початку медпрацівники були вражені її незрозумілою втратою ваги, поки не з’ясували, що сильний тремор в руках просто не дозволяв жінці нормально харчуватися, оскільки ложка з їжею не завжди могла дійти до рота. Він згадав гіроскопічні іграшки, які в нього були в дитинстві, згадав про те, що існують ігрові маніпулятори у вигляді рукавичок (про які можна прочитати, наприклад, на сайті lubiteliyablok), а також задумався про сучасне використання гіроскопів. Після цього й народилась ідея створення рукавички GyroGlove.

Існуючий на цей момент у вигляді прототипу пристрій поєднує електричний гіроскоп, який розташований на тильній частині долоні, та подобу рукавички. Як тільки гіроскоп починає крутитися, він стримує руку користувача. Носій як і раніше може рухати рукою, навмисно докладаючи певних зусиль, але гіроскоп не дає здійснюватися рухам, викликаним спонтанним тремором. Під час лабораторних тестувань був використаний людський манекен, на якому була відтворена імітація тремору в руках, і в підсумку GyroGlove змогла знизить тремтіння на 80%. В майбутньому планується інтегрувати в рукавичку можливість передачі даних на смартфон, щоб лікарі могли відслідковувати частоту тремору.

Компанія планує розпочати приймати замовлення на GyroGlove наприкінці цього року, а доставка розпочнеться на початку 2017 року.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Науковці ради молодих вчених відділень Н…

12-11-2014 Anna - avatar Anna

Науковці ради молодих вчених відділень НАН України провели «Дні науки»

8-9 листопада 2014 р. в Києві та Харкові відбулися «Дні науки», організовані Радою молодих вчених відділень Національної академії наук України. Проект «Дні науки» приурочений до Всесвітнього Дня науки, який...

У Бангалорі відбулася зустріч Президента…

11-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Прес-служба Президента України Віктора Януковича У Бангалорі відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з губернатором штату Карнатака Хансраджем Бхардваджем.

Вода: різновиди, властивості, технології…

27-03-2015 Anna - avatar Anna

Вода: різновиди, властивості, технології очищення

Інтерв'ю директора Інституту колоїдної хімії та хімії води НАН України академіка В.В. Гончарука передачі "Елементарно" радіостанції "Вести". Вода – унікальна рідина, що зберігає чимало таємниць і можливостей, а також дає науковцям практично...