Учені наблизились до клінічних випробувань вакцини від ВІЧ

VICH b-virus Генетики Дослідницького інституту Скріппс оголосили про винайдення розповсюдженого виду клітин в організмі людини, здатних допомогти імунній системі протистояти вірусу імунодефіциту людини (ВІЧ). Це відкриття може привести до створення вакцини проти цього захворювання.

Вакцина буде складатися з різних білків, які «навчають» імунну систему виробляти антитіла широкого спектру дії, здатних нейтралізувати вірус. Успіх залежить від можливості білків активувати так звані B-лімфоцити, які є попередниками антитіл широкого спектру дії.

«Ми з’ясували, що практично у всіх людей є такі клітини-попередники, і особливим чином сконструйований білок може зв’язуватися з ними, в результаті чого вони зможуть перетворитися на антитіла, здатні нейтралізувати ВІЧ – навіть в присутності «конкуренції» у вигляді інших клітин імунітету»,– пояснює Уільям Чіф [William Schief], професор інституту і директор центру створення вакцин.

Імунна система людини містить велике різноманіття B-лімфоцитів, які є попередниками антитіл, і можуть реагувати на різні захворювання. При цьому клітини, здатні розпізнавати конкретні властивості поверхні вірусу, вкрай рідкісні.

Щодо вакцини потрібно провести клінічні дослідження. Під час проведення дослідів на мишах вакцина, створена за допомогою нанотехнологій, призвела до реакції імунної системи, що показала деякі з властивостей, потрібних для розпізнавання та пригнічення ВІЧ.

B-лімфоцити — функціональний тип лімфоцитів, що відіграють важливу роль у забезпеченні імунітету. Крім продукування антитіл, В-клітини виконують багато інших функцій. У ембріонів людини та інших ссавців B-лімфоцити утворюються в печінці та кістковому мозку із стовбурових клітин, а у дорослих ссавців — тільки в кістковому мозку. Аномальна активність В-лімфоцитів може бути причиною аутоімунних та алергічних захворювань.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Інтернет-симпозіум «Наука в житті сучасн…

25-01-2013 test - avatar test

«Наука в житті сучасної людини»   18 - 25 лютого 2013

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

30-05-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 27.05.-31.05.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

До Національної академії наук України на…

07-03-2012 Светлана - avatar Светлана

Академія наук Туркменістану оплачує витрати зарубіжних організацій за оренду виставкової площі, а також витрати на проїзд і проживання в Туркменістані учасників наукової конференції, які отримали офіційне запрошення оргкомітету.