Учені наблизились до клінічних випробувань вакцини від ВІЧ

VICH b-virus Генетики Дослідницького інституту Скріппс оголосили про винайдення розповсюдженого виду клітин в організмі людини, здатних допомогти імунній системі протистояти вірусу імунодефіциту людини (ВІЧ). Це відкриття може привести до створення вакцини проти цього захворювання.

Вакцина буде складатися з різних білків, які «навчають» імунну систему виробляти антитіла широкого спектру дії, здатних нейтралізувати вірус. Успіх залежить від можливості білків активувати так звані B-лімфоцити, які є попередниками антитіл широкого спектру дії.

«Ми з’ясували, що практично у всіх людей є такі клітини-попередники, і особливим чином сконструйований білок може зв’язуватися з ними, в результаті чого вони зможуть перетворитися на антитіла, здатні нейтралізувати ВІЧ – навіть в присутності «конкуренції» у вигляді інших клітин імунітету»,– пояснює Уільям Чіф [William Schief], професор інституту і директор центру створення вакцин.

Імунна система людини містить велике різноманіття B-лімфоцитів, які є попередниками антитіл, і можуть реагувати на різні захворювання. При цьому клітини, здатні розпізнавати конкретні властивості поверхні вірусу, вкрай рідкісні.

Щодо вакцини потрібно провести клінічні дослідження. Під час проведення дослідів на мишах вакцина, створена за допомогою нанотехнологій, призвела до реакції імунної системи, що показала деякі з властивостей, потрібних для розпізнавання та пригнічення ВІЧ.

B-лімфоцити — функціональний тип лімфоцитів, що відіграють важливу роль у забезпеченні імунітету. Крім продукування антитіл, В-клітини виконують багато інших функцій. У ембріонів людини та інших ссавців B-лімфоцити утворюються в печінці та кістковому мозку із стовбурових клітин, а у дорослих ссавців — тільки в кістковому мозку. Аномальна активність В-лімфоцитів може бути причиною аутоімунних та алергічних захворювань.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

October 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Вторсировина у ряді країн стає прибутков…

20-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Виявляється, близько 70 відсотків світових відходів електроніки – старих комп'ютерів, мобільних телефонів, принтерів, батарей тощо - різними шляхами потрапляє сьогодні до Китаю, аби там після переробки почати друге життя. Про...

На Харківщині проведено понад 120 заході…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

У 2011 році було здійснено 71 візит в Харківську область керівників дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, а також іноземних офіційних та ділових делегацій, у тому числі 19 візитів Надзвичайних і...

Луганська Мала академія наук відновила с…

21-11-2014 Anna - avatar Anna

У м. Рубіжне відновив діяльність один з найкращих закладів системи МАН України - Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді. Національний центр «Мала академія наук України» здійснює безпосередню підтримку та координацію...