Львівські вчені створили унікальні пов'язки, які миттєво загоюють рани

Львівські вчені винайшли унікальний метод виробництва медичних гідрогелевих пов'язок, які швидко загоюють рани. Новинку розробили на кафедрі органічної хімії Національного університету "Львівська політехніка".

lviv povjazka

"Ці пов'язки армовані поліпропіленовою сіткою і, в порівнянні з аналогами, вони набагато краще захищають рану від механічних пошкоджень. А наповнення їх лікарськими препаратами дозволяє гнучко підходити до лікування, враховуючи індивідуальні особливості пацієнта", – повідомляють дослідники "Львівської Політехніки".

Фізико-механічні властивості гідрогелів дозволяють виготовляти пов'язки як великих розмірів, так і цілі "протиопікові покривала". Останні використовуються для екстреної допомоги при великих пошкодженнях шкіри.

Технологія виготовлення пов'язок, за твердженням вчених, ніяк не пов'язана з токсичними або алергенними сполуками.

Винахід пройшов всі клінічні випробування і державну сертифікацію. Гідрогелеві пов'язки зі Львова вже рятують життя українців, особливо – у зоні бойових дій.

Нагадаємо, нещодавно у Львові 19-річний хлопець отримав смертельне поранення. Загиблий виявився студентом НУ "Львівська політехніка". Ще троє молодих хлопців з ножовими пораненнями госпіталізовані.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

З пускової бази "Ясний" здійсн…

06-11-2014 Anna - avatar Anna

З пускової бази "Ясний" здійснено успішний пуск РН "Дніпро" з японським КА "АСНАРО" і 4 мікросупутниками

 6 листопада 2014 року о 9:35 за київським часом з пускової бази "Ясний", Оренбурзька область, Росія, здійснено успішний пуск ракети-носія "Дніпро" з японським супутником дистанційного зондування Землі ASNARO і 4...

Оголошується конкурс проектів за цільово…

17-02-2016 Олена - avatar Олена

Оголошується конкурс проектів за цільовою програмою співробітництва НАН України з Європейським центром ядерних досліджень (ЦЕРН) та Об’єднаним інститутом ядерних досліджень (ОІЯД) «Ядерна матерія в екстремальних умовах»

Президія НАН України та Наукова рада цільової програми співробітництва НАН України з Європейським центром ядерних досліджень (ЦЕРН) та Об’єднаним інститутом ядерних досліджень (ОІЯД) «Ядерна матерія в екстремальних умовах» повідомляють, що...

Google запустив проект про українську IT…

20-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Компанія Google повідомила про запуск спільного з Фондом історії та розвитку комп'ютерної науки і техніки проекту "Інформаційні технології в Україні: історії та особистості".