Математичні методи в галузі розробки новітніх способів шлунково-кишкових анастомозів

Hirurgiya4 лютого 2015 року Департаментом охорони здоров’я міста Києва було організовано й проведено День фахівця (в галузі хірургії).

У заході взяв участь заступник директора Інституту математики НАН України, доктор технічних наук, професор Б.Б. Нестеренко. У своєму виступі він розповів про основні етапи майже сорокарічного співробітництва між українськими математиками й хірургами, яке знайшло відображення у численних спільних друкованих працях. Зокрема, у процесі створення теорії асинхронних паралельних обчислень, що розроблена в Інституті математики НАН України, ефективно використано штучні нейронні мережі.Саме це відкрило шлях як для поглибленого вивчення особливостей перистальтичних рухів при функціонуванні й реконструкції органів травлення, так і для докладнішого дослідження кровоносної системи людини. Б.Б. Нестеренко також наголосив на необхідності подальшого розвитку математичного моделювання для застосування в медицині. Результати плідного використання цього методу в дослідженні основ функціонування та розробці реконструктивних операцій на органах травної системи висвітлено в 7 докторських та 8 кандидатських дисертаціях у галузі медичних наук.

Від організаторів заходу з доповідями виступили доктор медичних наук, професор кафедри хірургії №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Заслужений лікар України, віце-президент Асоціації колопроктологів України О.І. Пойда та доктор медичних наук, доцент В.М. Мельник. Доповідачі підкреслили плідність співпраці з фахівцями Інституту математики НАН України і важливість використання математики для поглибленого вивчення й розробки новітніх способів шлунково-кишкових анастомозів.

По завершенню доповідей відбулася презентація спільної монографії доповідачів «Відновні та реконструктивно-відновні операції на товстому кишечнику».

За матеріалами Відділення математики НАН України

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Оголошується конкурс на здобуття щорічно…

01-06-2013 Anna - avatar Anna

З 1 червня 2013 року оголошується проведення конкурсу на здобуття щорічної Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня...

Міжнародна науково-практична конференції…

17-11-2014 Anna - avatar Anna

Міжнародна науково-практична конференції «Інтеграція Національної мережі трансферу технологій NTTN до Європейських мереж»

 4-5 грудня 2014 року на базі Національного транспортного університету відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Інтеграція Національної мережі трансферу технологій NTTN до Європейських мереж». У рамках конференції проводиться сертифікаційний семінар учасників Національної мережі...

Представники Держінформнауки відвідали Н…

10-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

7 серпня 2012 року в рамках візиту до Південно-Африканської Республіки, представники Держінформнауки відвідали Національне космічне агентство ПАР.