Компанія Google почала розробку таблетки для ранньої діагностики раку

    google-big-logo   Компанія Google працює над розробкою нової технології для ранньої діагностики раку, серцевих нападів та інших тяжких захворювань - ключовим її елементом стане таблетка з наночастинками, які надходитимуть в кров і подаватимуть сигнали про зміни її складу. Про це повідомляє видання Wired.
       Про плани розробки повідомив один з керівників інноваційної лабораторії Google X Ендрю Конрад на конференції в Каліфорнії.

      За його словами, фахівці компанії працюють над наночастинками в одну мільярдну частину метра шириною, в яких будуть комбінуватися магнітний матеріал і антитіла, здатні виявляти ті чи інші молекули в тілі людини.
      Ідея технології полягає в тому, що пацієнт зможе проковтнути таблетку з подібними наночастинками, які потім надходять в кров і займаються пошуком молекул, що свідчать про зародження або розвиток певного захворювання. В свою чергу, за рахунок магнітної складової пристрій зможе збирати наночастинки в тій чи іншій частині тіла і зчитувати виявлену ними інформацію.
     За словами Конрада, використання таких наночастинок безпечно для людини, а виводитися з організму вони будуть через сечовивідну систему. Пристрій для зчитування даних можна буде налаштувати на передачу інформації лікаря через інтернет для постійного моніторингу стану здоров'я.
Проект Nanoparticle Platform - одна з ініціатив Google у сфері охорони здоров'я, для якої компанія зараз активно шукає партнерів. Раніше стало відомо, що в Google X розробляються контактні лінзи, які допомагатимуть діабетикам відстежувати рівень глюкози. Однак коли обидва продукти надійдуть на масовий ринок, поки не відомо.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Інформація щодо результатів спільного ко…

13-01-2015 Anna - avatar Anna

Інформація щодо результатів спільного конкурсу НАН України та Науково-технічної дослідницької Ради Туреччини

Розпорядженням Президії НАН України № 802 від 19.12.2014 затверджено узгоджений з Науково-технічною дослідницькою Радою Туреччини (ТЮБІТАК)перелік проектів, відібраних за результатами спільного конкурсу НАН України та Науково-технічною дослідницькою Радою Туреччини (ТЮБІТАК)...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

02-10-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 29.09.-02.10.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Увага! Науковий семінар ДФФД після літнь…

26-08-2015 Олена - avatar Олена

Увага! Науковий семінар ДФФД після літньої перерви відновлює свою роботу

Нагадуємо, що наступний семінар відбудеться 22 вересня 2015 року о 15-00 годиніна тему: «ВЗАЄМОДІЯ ВОДОСХОВИЩ І НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА». Доповідач: Стародубцев В.М., доктор біологічних наук, професор, Національний університет біоресурсів і природокористування України.