В Японії розроблено метод, за допомогою якого за 30 хвилин визначається вірус Ебола

    ebola   Вчені з Японії розробили метод, завдяки якому можна визначити наявність вірусу Ебола в організмі людини за 30 хвилин, повідомляє Франс Прес.
       Розробка належить професору Дзіро Ясуда (Дзіро Ясуда) з Університету Нагасакі і його команді.
Новий метод набагато дешевше, ніж існуючий, і дозволяє визначити наявність вірусу протягом 30 хвилин замість необхідних раніше кількох годин.

       Існуючий спосіб полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), складається з трьох циклічно повторюваних реакцій по 20-30 циклів, при якому зразки по черзі нагріваються і охолоджуються, і займає цей процес близько двох годин. За словами Ясуда, його команда розробила так званий праймер - фрагмент РНК (рибонуклеїнова кислота, що є однією з трьох основних макромолекул, що містяться в клітинах всіх живих організмів), який посилює гени Ебола в зразках пацієнта.
      Після цього вчені отримують зразок ДНК, що містить штам Ебола, який нагрівають до 60-65 градусів. Якщо зразки стають мутними протягом 30 хвилин, то це означає наявність вірусу в організмі людини.
     «Новий метод простіший і може використовуватися в країнах, де обладнання для проведення тестів недоступно», - заявив Ясуда. Він також додав, що для нового методу «потрібно невеликий нагрів від акумуляторної батареї, а вся система коштує кілька сотень доларів», які постраждалі країни в змозі витратити на її придбання.
      За даними всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у світі зафіксовано понад 3 тисячі випадків зараження вірусом Ебола, з них 1552 - із смертельним результатом.
      ВООЗ побоюється, що число тих, що заразилися може перевищити найближчим часом планку в 20 тисяч. Випадки захворювання раніше були зафіксовані в Ліберії, Сьєрра-Леоне, Гвінеї, Нігерії, Демократичній Республіці Конго і Сенегалі. Лікування лихоманки Ебола або ефективної вакцини проти неї поки не існує.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Костюм-трансформер от жары и химикалий

28-12-2012 Светлана - avatar Светлана

В США идет разработка нового материала для военной формы — в случае химической атаки он превратит ее в костюм химзащиты. Таким образом будет решена проблема «недышащих» средств химической защиты, в...

Учені НАНУ – про співпрацю між наукою, б…

01-03-2016 Олена - avatar Олена

Учені НАНУ – про співпрацю між наукою, бізнесом і владою

24 лютого 2016 року відбулося чергове засідання дискусійного клубу «Елітарна світлиця» з теми: «Пошуки співпраці у трикутнику «Наука – бізнес – влада»». Участь у заході взяли директор Головної астрономічної обсерваторії НАН...

Инновации для жизни: от Новосибирска до …

25-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Ответственный секретарь наблюдательного совета особой экономической зоны «Дубна», руководитель инновационного территориального кластера в Дубне Александр Рац и заместитель председателя комитета по науке и наукоемким технологиям Государственной Думы Владимир Кононов, возглавлявший...