Науковці знайшли новий спосіб боротьби зі шкідливими викидами

shkid vykydyДослідники з Массачусетського технологічного інституту (МТІ) розробили технологію вироблення електроенергії з вугілля з удвічі більшою ефективністю, ніж та, яку мають сучасні вугільні електростанції. Про це пише інтернет-ресурс Eurekalert.

Таке відкриття означає, що кількість викидів вуглекислого газу, що виробляється вугільними електростанціями, може бути скорочена на 50 відсотків.

Концепція, запропонована докторантами Кетрін Онг і Рональдом Крейном з МТІ, полягає в об'єднанні в єдину систему двох добре відомих технологій: газифікації вугілля і паливних елементів.

Газифікація – це спосіб вилучення газоподібного палива з вугільного пилу, а не при спалюванні самого вугілля. Методика широко використовується на підприємствах хімічної промисловості для отримання газоподібного водню. Паливні елементи виробляють електроенергію з газоподібного палива, пропускаючи його крізь батарею, як система, в якій паливо вступає в електрохімічну реакцію з киснем із повітря.

Привабливість поєднання цих двох технологій у тому, що обидва процеси відбуваються за високих температур – 800 градусів за Цельсієм або більше. Об'єднання їх на одному заводі дасть двом компонентам змогу обмінюватися теплом з мінімальними втратами енергії. Паливний елемент генеруватиме достатню кількість тепла, щоб підтримувати газифікацію, усуваючи потребу в окремій системі опалення, необхідній при спалюванні вугілля.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Китай створив екологічний ракетний двигу…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Китай створив екологічний та економічний двигун до ракетоносіїв нового покоління. Про це у четвер оголосив Комітет у справах оборонної науки, техніки і промисловості Китаю, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Концепція реформування системи фінансува…

02-07-2012 Олена - avatar Олена

Проблема, яка потребує розв'язання Досягнення вітчизняних вчених у багатьох сферах, зокрема у розробці космічної та авіаційної техніки, біотехнологіях, створенні нових матеріалів, свідчать, що Україна має значний науковий потенціал. В Україні діє...

«Дніпровська орбіта» у пошуках нових пер…

10-11-2014 Anna - avatar Anna

«Дніпровська орбіта» у пошуках нових перспектив космічної галузі

 5-7 листопада 2014 року за участі представників Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара проходили наукові читання «Дніпровська орбіта», які є щорічною подією у житті космічної галузі України. Захід організований Державним...