Унікальний процес виробництва дизеля може скоротити викиди CO2

Diesel unicКоманда науковців з Католицького університету в Левені (Бельгія) та Утрехтського університету (Нідерланди) під час дослідження процесу отримання палива розробила новий метод виробництва більш чистого дизельного палива. Науковці впевнені, що нову техніку можна легко масштабувати до масового виробництва для використання протягом наступного десятиліття, повідомляє ресурс FacePla.net.

Каталізатори є центральними компонентами у виробництві палива, полегшуючи хімічні реакції, які переводять сировинні матеріали в працездатний продукт. У процесі виробництва молекули палива взаємодіють з каталітичними матеріалами, рухаючись між металом і кислотою, змінюючи по порядку їх стан.

Інновація дослідників відноситься до розміщення каталітичних матеріалів, які в даному випадку складаються з платини і твердотільної кислоти.

На сьогоднішній день це стандартна практика - помістити два каталізатори настільки близько один до одного, наскільки це можливо, щоб дозволити сировинним матеріалам рухатися більш легко між ними, полегшуючи тим самим процес.

Команда дослідників з'ясувала, що якщо компоненти розміщені принаймні на кілька нанометрів один від одного, то реакція буде виробляти набагато більш екологічно чисте паливо.

Здивовані своїми висновками, дослідники декілька разів переконалися, що результати ні в якому разі не були скомпрометовані, перевіривши свої висновки.

Якщо автомобілі будуть працювати на більш чистому дизелі, вони будуть виділяти значно менше шкідливих частинок і виробляти менше CO2. Крім того, виробництво можна масштабувати в короткі терміни, а це означає, що ми могли б перейти на екологічно чистий дизель за п'ять-десять років.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

В УжНУ відбудеться Міжнародна науково-пр…

25-03-2015 Anna - avatar Anna

В УжНУ відбудеться Міжнародна науково-практична конференція

23-24 квітня 2015 року в Ужгородському національному університеті відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Мобільність освіти, інноваційна культура та соціальна відповідальність як ресурси конкурентоспроможності європейських університетів». Тематики конференції: «Академічна мобільність як форма інтеграції...

У Кремнієвій долині завдяки бактеріям ст…

10-06-2015 Anna - avatar Anna

Інженери із США за допомогою бактерій створили надміцне штучне павутиння, яке здатне змінювати свої фізичні властивості. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Bolt Threads. Інженери з США розробили штучне павутиння, яке...

Красноярский край: предложено расширить …

03-10-2012 Олена - avatar Олена

 03.10.2012 Резиденты Красноярского регионального инновационно-технологического бизнес-инкубатора предлагают расширить спектр поддержки инжиниринговых, малых инновационных компаний.