Італійці створили електромобіль, який працює від енергії сонця і на 95% підлягає вторинній переробці

На фоні повільного поширення електромобілів на дорогах Європи університети та стартапи у всьому світі вже працюють над покращенням транспортних засобів з електроприводом, які поки що треба заряджати від розетки. Компанії розробляють автомобілі, які не залежать від електромережі, тому що генерують енергію за допомогою інтегрованих сонячних панелей. Так, Технічний університет у нідерландському Ейндговені деякий час тому вже представив другу версію свого сонячного сімейного автомобіля Stellа Lux. Автовиробник Ford також планує виробництво енергії для руху автомобіля за допомогою сонячних панелей на даху.

Зараз італійський стартап Futuro Solare спільно з Катанійським університетом (Італія) розробив свого роду гоночний автомобіль Archimede, який функціонує за допомогою сонячної енергії й практично повністю підлягає рециклінгу.

Відео https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8dVt6OfgvrU

Сумнівно, що автомобіль з максимальною швидкістю лише 57 км/год. можна вважати гоночним, проте Archimede переконує іншими деталями. Матеріали, які можна регенерувати, наприклад, ультралегкий кевлар, роблять електромобіль економічним і особливо нешкідливим для навколишнього середовища. Рівно 95% всього автомобіля можна без проблем використати повторно.

Енергію Archimede отримує від всього 246 фотовольтаїчних модулів, які розташовані на «капоті двигуна», даху і спойлері. З коефіцієнтом корисної дії до 19% модулі здатні на площі 6 кв.м досягти потужності до 1000 Вт.

Futuro Solare поставив ціль - за допомогою Archimede отримати нешкідливу для довкілля техніку по найнижчим цінам. Створення першого прототипу коштувало лише близько 150 000 євро, які надали приватні інвестори. Для порівняння: кошти на розробку автомобіля Mercedes класу Е сягали 1 мільярда євро.

Arhimed 1

Зараз італійський стартап розпочав кампанію на платформі Kickstarter, щоб зібрати додаткові 15 000 євро на подальшу оптимізацію Archimede. Коли розпочнеться серійне виробництво спортивного електромобілю, поки що невідомо. Очевидно лише, що в планах Futuro Solare підвищення максимальної швидкості автомобіля, бо електричний моторолер може стати більш швидкою і передусім дешевою альтернативою гоночному автомобілю з сонячними панелями.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Міжнародна науково-практична конференція…

17-12-2015 Олена - avatar Олена

Міжнародна науково-практична конференція з проблем права інтелектуальної власності в Україні та Європі

10 грудня 2015 року у Київському університеті права (КУП) НАН України відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні виклики і актуальні проблеми права інтелектуальної власності в Україні та Європі», співорганізаторами якої...

Красноярский край: создается все больше …

09-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

09.11.2012 Губернатор Красноярского края Лев Кузнецов обратился к участникам II Инновационного форума, который пройдет в Железногорске 10 ноября и будет посвящен теме подготовки инженерных кадров для инновационного кластера.

Про II Міжнародну науково-практичну конф…

28-10-2013 Anna - avatar Anna

19-23 листопада 2013 року у м. Сімферополь (вул. Планеристів 33А, Центр розвитку освіти, науки та інновацій) відбудеться II Міжнародна науково-практична конференція «Підвищення національної конкурентоспроможності: управлінські, соціально-економічні, та науково-технологічні аспекти». Останній термін...