Недогризки і гній - на авіапаливо: дослідники розробили новий метод

 aviapalyvo

Дослідники Університету Каліфорнії з вивчення біомаси мають намір розробити новий вид біопалива, яке буде вироблятися з газу, що виділяється бактеріями при розкладанні гною, передає портал Цікавості.

Нове біопаливо також планується виробляти з газу, що виділяється при розкладанні недоїдків і розкладаного бактеріями сміття. У перспективі виробники біопалива будуть укладати контракти з фермами на поставку сміття і гною.

За оцінкою дослідників, використання біопалива в перспективі буде зростати. Зокрема, вже сьогодні фермерська компанія Fair Oaks Farms в Індіані використовує спеціальні установки для виробництва біопалива з гною. Цей гній на фермах отримують від 15 тисяч корів і трьох тисяч свиней. Одержуваний при розкладанні гною газ очищається, стискається, ароматизується і використовується для заправки 42 вантажних автомобілів, які розвозять молоко різними штатами: від Мічигану до Теннессі.

Деякі авіакомпанії вже почали закуповувати біопаливо, вироблене з яловичого жиру. Зокрема, 15 мільйонів галонів (56,8 мільйона літрів) такого палива купив у компанії Alt Air Fuels авіаперевізник United Airlines. Їм будуть заправлятися літаки, що літають по маршруту Лос-Анджелес — Сан-Франциско. Крім того, авіаперевізник вклав 30 мільйонів доларів у компанію Fulcrum BioEnergy, що займається виробництвом біопалива з побутових відходів.

Крім того, зо три мільйони галонів біопалива для своїх літаків купили компанії FedEx і Southwest Airlines. При цьому FedEx має намір довести частку біопалива в загальному обсязі використовуваного ним пального до 30% до 2030 року. У липні 2015 року компанія UPS оголосила про намір придбати 46 мільйонів галонів біопалива, яке буде використовуватися для заправки вантажівок. Це паливо буде зроблено з харчових олій, тваринного жиру і морських водоростей.

Слід зазначити, що сьогодні літаки поки що не виконують польотів на чистому біопаливі. Воно змішується в пропорції 1:1 з звичайним авіаційним гасом типу Jet A або JP8. Активні дослідження використання біопалива проводять американські військові. Зокрема, у 2012 році командування ВПС США оголосило про намір довести частку біопалива в загальному обсязі використаного пального щонайменше до 50%.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Нижегородская область: развивается иннов…

09-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

08.11.2012 Дмитрия Сватковского Выездное заседание конкурсной комиссии по отбору проектов в Нижегородский инновационный бизнес-инкубатор и бизнес-инкубатор в сфере высоких технологий «Анкудиновка» состоялось под председательством заместителя губернатора в Нижегородском государственном техническом университете...

Швейцарський досвід на допомогу українсь…

02-04-2015 Anna - avatar Anna

Швейцарський досвід на допомогу українському суспільству

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відвідала делегація Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні. Під час візиту відбулися зустрічі Надзвичайного та Поважного Посла Швейцарської Конфедерації в Україні пана Крістіана Шьоненбергера і...

Тыва: началась подготовка к Молодежному …

05-10-2012 Олена - avatar Олена

 05.10.2012 8 декабря 2012 года в Кызыле на базе Тувинского государственного университета пройдет первый республиканский Молодежный инновационный форум «Инновации–2012». Форум станет площадкой для диалога молодых исследователей и представителей власти, предпринимателей, экспертов,...