Вчені Інституту монокристалів НАН України розробили нову революційну броню для важкої техніки - сапфірове скло

     Bronya Харківські вчені розробили нову революційну броню для важкої техніки - сапфірове скло. Його жодна снайперська куля не вразить. Таким склом можна захистити оглядове вікно танка, оптику.

    В Європі подібна броня - є навіть на інкасаторських машинах. У наших же бійців на оснащенні - з'явиться не раніше ніж за два роки.

    Один влучний постріл снайпера у віконце танка вбиває водія-механіка. Оглядовий отвір у нинішніх українських бронемашинах захищений міцним склом. Для російської снайперської гвинтівки калібра 12,7 така перепона - мов папірець. Аби вберегти українських бійців, харківські вчені вирішили замінити скляне віконце на сапфірове.

    Сапфіровим склом захищатимуть ще й оптику на бронетехніці - без неї танк стає фактично сліпим.

    Вирощують штучний камінь у лабораторіях харківського інституту монокристалів. Порошок оксиду алюмінію засипають у спеціальний контейнер, підживлюють зародком штучного сапфіру та поміщають у піч із температурою 2 тисячі градусів.

     Ще одна розробка харківських учених - сапфірові підкладки з інфрачервоними фільтрами. Оснащений ними вертоліт не може уразити жодна ракета. Авіатехніка вже пройшла випробування та ефективність винаходу харківських науковців підтвердилася на 100 відсотків.

Джерело: fakty.ictv.ua

Відео https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u7zQm6j5pWo

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Сколковские кластеры IT и Биомед пополни…

13-04-2012 Олена - avatar Олена

 В рамках мероприятия «Сколковский полдень - инновационная среда в Санкт-Петербурге», прошедшем на этой неделе на Васильевском острове, в ряды участников Сколково вошли четыре новые компании.

Гранти на навчання у ВНЗ та науково-досл…

22-05-2014 Anna - avatar Anna

Гранти на навчання у ВНЗ та науково-дослідних установах Італії

За підтримки Міністерства закордонних справ Італійської Республіки у рамках українсько-італійської Угоди про співробітництво у галузі культури, освіти та науки планується надання грантів на навчання, стажування та дослідження в італійських навчальних...

Україна і ЦЕРН активізують співробітницт…

13-04-2012 Олена - avatar Олена

 13 квітня 2012 року Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко взяв участь у зустрічі Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з представниками Європейської Організації Ядерних Досліджень...