Харківський політех презентував перший в Україні електромобіль із суперконденсаторною батареєю

elektromobilВчені кафедри «Автоматизовані електромеханічні системи» Національного технічного університету "ХПІ" презентували свою нову розробку – електромобіль із суперконденсаторною батареєю.

Електропривод з мікрокомп'ютерним управлінням був встановлений на автомобіль «Daewoo Lanos» замість бензинового двигуна.

Унікальність електромобіля полягає в тому, що це перша в Україні машина із суперконденсаторною батареєю, яка при гальмуванні або під час спуску з гори заряджається прямо під час руху і економить електроенергію акумуляторів. Ресурсу електроенергії на зразку вистачає на 50-70 кілометрів, після чого акумуляторна батарея перезаряджається.

Завідувач кафедри, д.т.н., професор Володимир Клепіков зазначив: «Електромобіль був створений у зв'язку з відкриттям на кафедрі в 2011 році спеціальності «Комп'ютеризовані системи електромобілів». Ми розробили технологію, що дозволяє переробити практично будь-який автомобіль в електромобіль, не змінюючи кардинально його механічну частину, що дозволяє в 5-7 разів заощадити на витратах на бензин. Крім того, враховуючи світову тенденцію зростання випуску електромобілів, розробка і створення нашого електромобіля дозволяє готувати наших студентів фахівцями, здатними професійно виконувати програмування, діагностику експлуатацію та ремонт електромобілів, а також брати участь в переробці експлуатованих автомобілів в електромобілі».

Керівництво університету самостійно керуючи електромобілем випробувало розробку, яка, в свою чергу, показала плавну і абсолютно безшумну роботу.

За інформацією Харківського політехнічного інституту

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Тюменские власти выделили более 10 млн р…

18-04-2012 Олена - avatar Олена

 Губернатор Тюменской области Владимир Якушев подписал распоряжения о выделении более десяти миллионов рублей на поддержку научно-исследовательской деятельности, сообщает пресс-служба департамента образования и науки региона.

Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром ЄС …

20-03-2015 Anna - avatar Anna

Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром ЄС з питань досліджень, науки та інновацій Карлушем Моедашем

У п’ятницю, 20 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром ЄС з питань досліджень, науки та інновацій Карлушем Моедашем, який прибув до Києва з візитом для підписання Угоди між...

Дмитро Табачник відвідав церемонію нагор…

21-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

          Презентація результатів рейтингу українських вищих навчальних закладів «Компас-2012» відбулася сьогодні за участю Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.