На кометі Чурюмова-Герасименка був виявлений дивний органічний матеріал

KometaАстрономи зі світовими іменами вважають, що особливості будови комети (на яку в листопаді приземлився європейський дослідницький модуль "Філе"), такі як кора чорного кольору і замерзлі озера, дають можливість припускати наявність мікроорганізмів під поверхнею комети.

Вчені переконані, що особливості комети 67P - багата органічними сполуками чорна кора - пояснюються наявністю живих організмів під її поверхнею.

Цікавим є факт, що орбітальний модуль "Розетта" передав з орбіти комети повідомлення про те, що були підібрані кластери якогось дивного органічного матеріалу, який нагадує вірусні частки.

     Ані "Розетта",а ні "Філе", на жаль, не обладнані засобами для пошуку прямих доказів наявності життя, хоча астробіолог і астроном Чандра Вікрамасінгх наполягав на їхнім включенні в конструкцію "Філе" ще під час планування місії 15 років тому. Вікрамасінгх переконаний, що люди повинні бути більш відкритими до можливості виявлення позаземного життя.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Держінформнауки відбулося засідання Ро…

28-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Сьогодні голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко провів засідання Робочої підгрупи “Реформа системи науки” напряму “Реформа освіти та розвиток науково-технічної сфери”.

Світова премія Альберта Ейнштейна в галу…

16-06-2012 Олена - avatar Олена

До Президії НАН України надійшла інформація з пропозицією висунення кандидатів на отримання Світової премії Альберта Ейнштейна 2012 року в галузі природничих наук: фізики-математики-астрономії, наук про життя: біології, біохімії, медицини, палеоантропології,...

Міжнародна науково-практична конференції…

17-11-2014 Anna - avatar Anna

Міжнародна науково-практична конференції «Інтеграція Національної мережі трансферу технологій NTTN до Європейських мереж»

 4-5 грудня 2014 року на базі Національного транспортного університету відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Інтеграція Національної мережі трансферу технологій NTTN до Європейських мереж». У рамках конференції проводиться сертифікаційний семінар учасників Національної мережі...