PL-01 - танк нового покоління, невидимий для радарів і інфрачервоних систем

     Польська оборонна компанія OBRUM, що працює спільно з британською компанією BAE Systems, створила перший прототип танка нового покоління. Цей так, що отримав назву PL- 01, ввібрав в себе практично всі найсучасніші військові технології і виглядає так, нібито він зійшов з екрану якоїсь футуристичної комп'ютерної гри. Дивлячись на зовнішній вигляд танка PL- 01, що нібито скопійований зі стелс - винищувача, і чорне антирадарне покриття, можна припустити, що цей танк має дуже малу «радарну сигнатуру», що робить його практично невидимим для більшості радарів.    Для того, щоб сховатися від виявлення інфрачервоними тепловими системами, що застосовуються на бойових вертольотах Мі- 28Н, AH- 64D і іншій техніці, на танк встановлена ​​система теплового камуфляжу.
     Змінюючи температуру певних ділянок броні танка, ця система може не тільки вписати теплову сигнатуру танка в тепловій фон навколишнього середовища, але й надати танку PL- 01 сигнатуру більш «невинного» об'єкта, наприклад, вантажного або легкового автомобіля.
    Основою гібридної силової установки танка PL- 01 є 940 -сильний дизельний двигун, оснащений спеціальною рассеивающей системою відводу вихлопних газів, яка знижує до мінімуму тепловий слід працюючого двигуна. А в моменти, коли потрібно режим максимальної маскування, танк переходить повністю на електричну складову силової установки, яка практично не виділяє тепла і працює, не видаючи гучного шуму.
     Основним озброєнням танка PL- 01, створеного на базі шасі бойової машини 90, є знаряддя, калібром 120 міліметрів, яке, завдяки модульної конструкції, може бути замінено на більш легке знаряддя, калібром 105 міліметрів. У парі з знаряддям рухається кулемет калібру 7,62 міліметра, а на вежі, на турелі з дистанційним управлінням, встановлений зенітний кулемет такого ж калібру, який при необхідності, змінюється на більш потужний, калібром 12,7 міліметра.
    Як і слід було очікувати, в танку використана комп'ютеризована система управління, яка отримує дані з безлічі датчиків і камер, розташованих на зовнішній стороні броні танка. Всі ці датчики і камери забезпечують екіпажу танка, який налічує трьох осіб, круговий кут огляду, як у світлий, так і в нічний час .
    Радар AESA (Electronic Actively Scanned Array) дозволяє системі танка PL- 01 відслідковувати будь-які наземні і повітряні цілі, включаючи і високошвидкісні, і самостійно відокремлювати ворожі об'єкти від дружніх.
    Керамічно - композитна броня танка PL- 01 має модульну конструкцію, фронтальна частина танка захищена 5 модулями різної форми, а борт захищений чотирма модулями. Такий підхід дозволяє максимально швидко провести заміну пошкодженої броні і в разі необхідності замінити її на посилений варіант.
    Вага танка PL- 01 становить 33 тонни, а в разі використання посиленої броні - 39 тонн. Слід зазначити, що така вага становить 3/5 від ваги основного американського танка Абрамс і на 10 тонн менше ваги російського танка Т-90.
     Те, що ви можете бачити на представлених знімках, є лише першим досвідченим прототипом танка PL- 01. Згідно з планами компаній OBRUM і BAE Systems, перший повністю функціональний зразок танка повинен бути готовий в 2016 році і якщо всі його випробування пройдуть успішно, то серійне виробництво таких танків може бути розгорнуте не раніше 2018 року.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Україна та Бразилія активно співпрацюють…

01-08-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

   31 липня 2012 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника з Міністром науки, технологій та інновацій Федеративної Республіки Бразилія Марко Антоніо Рауппом та...

Корпорація Bosch відкрила у Львівській п…

23-09-2013 modrbysws - avatar modrbysws

Корпорація Bosch відкрила у Львівській політехніці свою Академію

Ця подія – ще один маленький, але знаменний крок України до євроінтеграції. Як наголосив на урочистому відкритті Академії Бош ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, покладено початок багатосторонньому співробітництву університету...

На 15 березня запланована відправка учас…

14-01-2012 director - avatar director

За  словами Директора Національного антарктичного наукового центру Валерія Литвинова, Україна, як самостійна держава, проводить щорічні антарктичні експедиції з 1996 року . Відправка учасників 17 Української антарктичної експедиції запланована на 15...