Українські інженери представили систему кондиціонування/опалення без фреону

condition bez freonu

Харківський інженерний центр повітряних турботехнологій Індустріальної групи «УПЭК» представив у США безфреонові стаціонарні кліматичні системи повітряного циклу.

Презентація відбулася на найбільшій міжнародній виставці обладнання і технологій для кондиціонування і підготовки повітря, промислових та комерційних систем опалення та охолодження AHR Expo, яка проходила 25-27 січня в Орландо, передає Lkmz.com.

Розроблена харківськими фахівцями клімат-система повітряного циклу не використовує "чужорідних" природі холодоагентів (тільки повітря) для опалення та для охолодження, не має жодних процесів згоряння палив, тенів і відноситься до нового покоління відновлюваної енергетики.

Весь холодильний і обігрівальний ефект з високими коефіцієнтами перетворення досягається виключно за рахунок спеціально комбінованого термодинамічного циклу і за рахунок високих ККД основних компонентів машини - турбіни, компресора, електродвигуна і теплообмінника "повітря - повітря".

Як зазначає директор ІГ УПЕК з досліджень і нових розробок Едуард Сімсон, екологічність та максимальна енергоефективність установки досягається за рахунок використання зовнішнього повітря в якості як джерела енергії так і робочого тіла.

«Наша компанія єдина представила на виставці систему, яка працює без застосування фреону або інших рефриджерантів, з функціями як охолодження, так і опалення, органічно суміщеними з вентиляцією – аж до повної відмови від рециркуляції у приміщенні, - наголошує фахівець. - Особливості розробленого повітряного циклу дозволяють досягати дуже високих показників енергетичної ефективності навіть при використанні 100% свіжого повітря, у тому числі в холодні зими з температурою зовнішнього повітря до –40ºС».

Розроблена харківськими фахівцями клімат-система повітряного циклу була продемонстрована на AHR Expo практично в реальному робочому режимі.

За словами Едуарда Сімсона, компанії США, Канади, Японії, ОАЕ, Кувейту, Індії неабияк зацікавились українською інноваційною розробкою. «Виставка AHR Expo особливо важлива для нас, оскільки в США і Канаді історично закріпилися традиції повітряного опалення, на відміну від Європи, де опалення переважно водяне, як і на території країн колишнього СРСР, - розповідає фахівець. – Крім того, класичні теплові насоси у країнах Північної Америки з низькими зимовими температурами втрачають свою ефективність».

Повітряна клімат-ситема ІГ УПЕК недешева, зауважує Едуард Сімсон. «Потрібні проекти, в яких затребувана екологічна чистота, енергетична ефективність, якість повітря, динамічні показники кліматизації та інше, тобто весь комплекс конкурентних переваг стаціонарних повітряних клімат-систем», - пояснює експерт.

Як зазначає директор інженерного центру повітряних турботехнологій Вартан Петросянц, виставки світового масштабу дозволяють продемонструвати можливості української революційної клімат-системи повітряного циклу. «На найбільшій у світі виставці залізничних технологій та інновацій InnoTrans 2012 і 2014 роках повітряні клімат-системи ІГ УПЕК двічі отримали статус «світової прем'єри», - розповідає він. – Наразі ми вже знаходимося на порозі підписання договору з однією з провідних європейських компаній щодо установки наших клімат-систем у приміських і міських поїздах».

Вартан Петросянц впевнений, що залізничний транспорт у Європі використовуватиме українські ПКС.

«У 2020 році вступлять в силу Директиви ЄС, що забороняють застосування фторовмісних холодоагентів (фреонів) на транспортних засобах, - пояснює фахівець. – При комплектації нових поїздів європейці зобов’язані будуть застосовувати або технології з використанням вуглекислого газу або наші клімат-системи повітряного циклу – абсолютно екологічне енергоефективне рішення».

ІГ УПЕК вперше взяла участь в якості експонента на AHR Expo. Міжнародна виставка щорічно проводиться почергово в п'яти великих містах США, об'єднуючи близько 2 000 стендів з усіх країн світу і залучаючи до 100 тис. професіоналів галузі.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Верховна Рада України ухвалила Закон «Пр…

15-07-2015 Anna - avatar Anna

Законом ратифіковано Угоду (у формі обміну нотами) між Україною та Європейським Союзом про відновлення дії Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про наукове і технологічне співробітництво, вчинену 3 березня 2015...

ЕС хочет ограничить массовое бесконтроль…

20-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 21 ноября, 2012 - 06:59 Комиссия Парламентской ассамблеи Совета Европы по социальным вопросам, здравоохранению и устойчивому развитию 19 ноября 2012 года выступила с предложением выработать в рамках Совета Европы...

Конкурс НАН України та CNRS на проведенн…

20-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Національна академія наук України (НАН України) та Національний центр наукових досліджень Франції (Centre National de la Recherche Scientifique - CNRS) оголошують конкурс на організацію в 2012 -2013 рр. двосторонніх наукових...