Українська система "розумного опалення" дозволяє налаштовувати температуру у кожній кімнаті

opalen rozum

Створена вихідцем з Харкова Андрієм Холодовим компанія eCozy розробила систему "розумного опалення", яка дозволяє дистанційно управляти температурою у будинку і заощаджувати до 30% коштів.

Заснований у серпні 2013 року енергоефективний стартап нині підкорює західноєвропейський ринок, передає САН.

"Розумні" термостати з тачскрін-управлінням кріпляться до радіаторів, аби стежити за їх температурою, а також підключаються до центру управління і програми для iOS і Android.

Як зазначають розробники, для кожної кімнати можна встановлювати свою температуру.

«Споживач за допомогою смартфона встановлює бажану температуру, приміром, на рівні 21 градуса за Цельсієм, ця команда йде на блок управління, який в свою чергу передає її на термостати, - пояснюють у компанії. – Таке рішення допомагає заощадити на опаленні до 30% коштів».

У 2014 році стартап eCozy зібрав понад 47 тис. доларів на Indiegogo, а зовсім недавно залучив ще 134 із запланованих 200 тис. євро на німецькій краудфанд-платформі SeedMatch. При цьому кампанія зі збору коштів наразі продовжується і триватиме до березня 2016.

"Ми, напевно, перший український стартап, який зібрав такі кошти не через pre-sales крауд-платформи Indiegogo або Kickstarter, а через платформу для крауд-інвестування в акції підприємства (equity-based funding), - пояснює COO стартапу Кирило Злобенко, додаючи, що на Seedmatch.de бекер не замовляє попередньо продукт, а вкладає гроші у сам стартап.

Андрій Холодов вже багато років живе у Німеччині, тому компанія eCozy має два офіси - головний у Мюнхені (маркетинг, підтримка клієнтів, розвиток і дослідження(R&D) та ще один, який відповідає за R&D, у Харкові.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Карелия: исследователи получили гранты н…

11-12-2012 Светлана - avatar Светлана

На базе IT-парка ПетрГУ прошел четвертый этап конкурса по программе УМНИК (Участник молодежного научно-инновационного конкурса), организованный Карельским представительством государственного фонда содействия развитию малых форм предприятий в научно-технической сфере (фонд Бортника)....

Предложен намного более активный каталит…

20-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 19 ноября, 2012 - 00:00 Используя смесь золотых, медных и платиновых атомов, учёные из Института биоинжиниринга и нанотехнологий (Сингапур) разработали более «мощный» и способный дольше функционировать материал катализатора для...

ДФФД: Пропонуємо до Вашої уваги інформац…

05-02-2015 Anna - avatar Anna

ДФФД: Пропонуємо до Вашої уваги інформацію про різні стипендіальні програми та програми мобільності.

Пропонуємо до Вашої уваги інформацію про різні стипендіальні програми та програми мобільності. *1. Програма "Євроталантів"* - надає можливість іноземним науковцям бути запрошеними до Комісаріату атомної та відновлювальних енергій (СЕА).*Наступний конкурс відбудеться 9...