Бельгійці створили міні ГЕС, яка не впливає на природний потік річок

mini GES

Бельгійський стартап Turbulent за допомогою технології 3D-друку створив турбіну, яка може виробляти енергію, будучи встановленою у невеликій річці. У цьому випадку отриманої таким способом електрики вистачить на кілька розташованих неподалік домогосподарств. Як повідомляють розробник, кожна така турбіна має потужність до 200 кВт.

Важлива особливість розробки полягає в тому, що Turbulent ніяк не впливає на природний потік річки, повідомляє Еstp-blog.ru.

Саме на повну екологічність та «роботу з природою» акцентують увагу засновники міні ГЕС. Так, якщо риба потрапить у турбіну, вона легко зможе виплисти з неї завдяки низькому тиску та особливій конструкції установки. Також для виробництва Turbulent використовувалися екологічно чисті матеріали.

Крім того, розробники зауважують, що конструкція турбіни буде запобігати накопиченню навколо себе різноманітного сміття, що плаває у річках. Через що Turbulent не вимагатиме частого технічного обслуговування.

Turbulent створена з міцних матеріалів та конструкцій, у компанії запевняють, що вона може безперебійно працювати до 20 років.

Авторам розробки хотілося створити компактний, екодружній, не надто дорогий, простий для використання у віддалених регіонах пристрій, який став би своєрідним кроком на шляху до децентралізації зеленої енергії.

До речі, винахід вже привернув увагу таких компаній, як Autodesk і VITO, а також отримав фінансування від KIC Innoenergy, Iminds та уряду Бельгії.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Відбувся пуск ракети-носія «Антарес» з к…

14-07-2014 Anna - avatar Anna

Відбувся пуск ракети-носія «Антарес» з космічним кораблем «Сігнус»

 13 липня 2014 року о 19 годині 52 хвилині за київським часом з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (США) проведено черговий успішний пуск ракети-носія «Антарес». Дата розрахункового стикування вантажного...

Україна пропонує Японії нові напрями спі…

14-04-2012 Олена - avatar Олена

 Україна наголошує на необхідності поглиблення торговельно-економічної співпраці з Японією. Про це заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в...

Літня школа освітян України

11-06-2014 Anna - avatar Anna

На виконання Програми спільної діяльності Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України на 2014-2016 роки, Академія інноваційного розвитку освіти спільно з Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної...