Schneider Electric розробила "розумну" систему накопичення енергії EcoBlade

 Logo SE Green

Schneider Electric розробила "розумну" систему накопичення енергії EcoBlade, яка дозволить розкрити потенціал відновлювальних джерел енергії.

Гнучка система зберігання енергії на літій-іонних батареях складається з модулів розміром з 30-дюймовий плаский екран і вагою до 25 кг, передає ITSZ.

Кожен модуль має батареї з інтелектуальним підключенням і може використовуватися в автономному режимі.

Як зазначають розробники, енергію, яка накопичується за допомогою EcoBlade у будинку обладнаному сонячними батареями, можна використовувати для особистого споживання або для передачі у мікромережі.

Створені Schneider Electric модулі також можуть бути використані в електричних мережах або критичних до перебоїв постачання електроенергії об'єктах інфраструктури, наприклад, у центрах обробки даних. Їх також можна зібрати у контейнери, щоб забезпечити ємність рівня МВт-год і надавати додаткові послуги з управління у масштабах всієї електричної мережі.

За словами фахівців, проста в установці і обслуговуванні повністю масштабована EcoBlade інтегрована в широку екосистему електроенергетичних рішень Schneider Electric і спирається, зокрема, на набір сервісних модулів на базі «хмарних» технологій програмного забезпечення StruxureWare. Саме StruxureWare, яке збирає і управляє операційними даними і даними про погоду, оптимізуючи енергетичну ефективність всього електричного ланцюга від джерела генерації електроенергії (наприклад, сонячних батарей або вітрових турбін), гарантує економічно ефективне зберігання і споживання енергії.

Примітно, що зберігання енергії з метою розвитку ВДЕ та мікромереж входить до десятки зобов'язань, взятих на себе компанією Schneider Electric на Конференції зі змін клімату (COP21) у Парижі.

Як зазначив головний виконавчий директор компанії Schneider Electric Жан-Паскаль Трикуар, повноцінне використання відновлюваної енергії потребує нових способів її зберігання.

«Раніше єдиним рішенням, що дозволяє знизити ризик відключення електроенергії, було використання дорогих та неефективних резервних систем, таких як генератори на викопному паливі (особливо на нафтопродуктах), – каже фахівець. - Сьогодні технології дозволяють повністю змінити наше уявлення про роботу з енергією і зробити її більш ефективною і раціональною».

Система EcoBlade з'явиться у продажу вже у 2016 році, а її передбачувана вартість складе 500 доларів США за 1 кВт-год.

Видео https://www.youtube.com/watch?list=PLBBAF4ECA393E1B11&v=HxyhH5tMHAw&feature=player_embedded

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Києві впроваджуватимуть електронну мед…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 У КМДА презентували концепцію інформатизації міських лікарень «Київська медицина майбутнього», яку планується реалізувати в рамках Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

22-08-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 19.08.-22.08.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

16-12-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 12.12.-16.12.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...