Українці створили гідного конкурента акумуляторам Tesla

Поки Tesla прикладає всі зусилля для дострокового запуску заводу по виробництву акумуляторних батарей Powerpack та Powerwall, на ринку вже утворилася серйозна конкуренція між іншими компаніями. Про випуск акумуляторних батарей для дому вже заявили Daimler, Nissan та BMW. А минулого тижня на виставці Key Energy (Ріміні, Італія) було презентовано унікальну систему збереження енергії від компанії Serenis.

Відео https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WuXMHcld5cY

Система збереження енергії Serenis ESS - це продукт, який повністю розроблений та виведений на ринок завдяки командні українських інженерів. При чому, ще ні одна компанія не виходила на ринок з таким високотехнологічним продуктом за такий короткий термін: від початку процесу розробки до представлення готового діючого продукту пройшло лише 3 місці!

При цьому гордість продукту українських спеціалістів не у швидкості розробки - а у наявності значних конкурентних переваг, порівняно з подібними продуктами, представленими на ринку. Вартість системи на 3 кВт становитиме від 4 до 6 тис євро, в залежності від комплектації.

Tesla ukr

Serenis ESS - це не просто акумуляторна батарея. Це “розумна” система збереження та перетворення енергії, яка включає

  • літій-іонну батарею
  • гібридний інвертор
  • високотехнологічні контролери
  • систему онлайн-моніторингу та керування енергопотоками
  • заряджати батарею вночі по дешевому тарифу, а використовувати її протягом дня, коли тариф дорожчий
  • заробляти на продажі надлишків енергії по “зеленому тарифу”
  • розміщувати систему майже будь-де завдяки надзвичайно компактним розмірам та вазі всього у 30 кг.

Tesla ukr1

Serenis ESS дозволяє:

одночасно підключати як сонячні фотопанелі, так і вітрогенератори

Презентація системи, яка відбулася 3-го листопада, викликала справжній фурор на виставці Key Energy. Продукт високо оцінили представники зі всього світу.

“Коли ми готувалися до виставки, ми хотіли отримати попередніх замовлень хоча б на сотню кіловат (бл 30 систем по 3 кВт - ред.). Проте за перші дні ми отримали передзамовлень на 1 мегават!” - розповів один із співзасновників компанії.

Компанія Serenis зареєстрована в Угорщині у місті Ньїредьгаза (100 км від Ужгорода). Неподалік, у місті Пюшпйокладань, завершується будівництво заводу. Налагодження виробничої лінії відбувається під пильним контролем українських спеціалістів. Вийти на повну робочу потужність планується вже через декілька місяців. Проектна потужність заводу - приблизно 130 одиниць в місяць.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

FibARM Resin - новый продукт холдинга «К…

04-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Холдинговая компания «Композит» выпустила на рынок новый продукт — двухкомпонентный эпоксидный состав FibARM Resin 230 для пропитки Систем внешнего армирования FibARM. Инновационное решение предназначено для ремонта и усиления строительных конструкций.

Система сейсмологічної безпеки для чорно…

21-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 Електронна система сейсмологічної безпеки для країн західного чорноморського узбережжя почне працювати у 2014 році, повідомляють болгарські ЗМІ.

Володимир Семиноженко: Поширення грантов…

04-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Підтримка наукової діяльності на сучасному етапі передбачає як збільшення державного фінансування науково-технічної сфери, так і залучення додаткових коштів із приватного сектору економіки, - таку думку висловив голова Державного агентства...