У Києві відбувся Французько-український бізнес-форум з енергоефективності

 agenstvo ergenergoefekt

23 вересня у м. Києві відбувся Французько-український бізнес-форум з енергоефективності, організований Посольством Франції в Україні, Агентством з розвитку французької економіки "Бізнес франс" за підтримки Держенергоефективності та Асоціації з енергоефективності та енергозбереження.

Участь у заході взяли Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, народний депутат України, Голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Комітету ВРУ з питань ПЕК Олексій Рябчин, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, представники міжнародних організацій, французьких та українських компаній.

Вітаючи учасників форуму, Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон відзначила, що Франція приділяє багато уваги розвитку сфери енергоефективності та готова поділитися досвідом і допомогти Україні у здійсненні реформ у цій сфері.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук привітав учасників форуму від імені Віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка та висловив вдячність представникам Посольства Франції в Україні за підвищену увагу до розвитку сфери енергоефективності в Україні, особливо з точки зору інвестицій.

У ході виступу Голова Держенергоефективності відзначив, що успішний досвід Франції у сфері енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики є надзвичайно корисний і актуальний для України.

"Агентство продовжує робити все можливе для того, щоб інвестиційна привабливість України у цій сфері зростала. Зокрема, в Україні вже прийнято цілу низку нормативно-правових актів, які передбачають створення сприятливих умов для роботи інвесторів та бізнесу в сфері енергоефективності", - додав Сергій Савчук та розповів учасникам форуму про прийняту Урядом програму підтримки населення до впровадження енергоефективних заходів, про Закони України щодо механізму енергосервісу, про напрацьовану Агентством модель майбутнього фонду з енергоефективності, а також про розроблений законопроект про енергетичну ефективність будівель.

Цікавою для іноземного бізнесу може стати і сфера відновлюваної енергетики. Адже Урядом України зроблено вже чимало: прийнято Національний план дій з відновлюваної енергетики до 2020 року та Закон України щодо стимулювання розвитку відновлюваних джерел енергії, впроваджено стимулюючий тариф на виробництво теплової енергії "не з газу".

Сергій Савчук презентував французам пріоритети розвитку енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні. "Сьогодні Україна потребує інвестицій та передових, новітніх технологій для будівництва когенераційних установок, заводів з виробництва біоетанолу другого покоління, пелет, котлів, що працюють на біопаливі, сміттєпереробних заводів, вирощування енергетичних культур", - повідомив він.

Наприкінці виступу Сергій Савчук запросив представників французьких компаній презентувати свої досягнення на VIII Міжнародній спеціалізованій виставці "Енергоефективність. Відновлювана енергетика - 2015", а також взяти участь у VII Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі з енергоефективності та відновлюваної енергетики, який організовує Агентство з 10 по 13 листопада у м. Києві.

Під час форуму французькі компанії представили свій досвід та напрацювання за такими напрямками: енергоефективність у промисловості, житлово-комунальному господарстві, виробництво теплової енергії з біомаси.

Загалом за підсумками Форуму французькі компанії готові продовжувати активну роботу в цій сфері у тісній співпраці з українськими партнерами.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

22-23 жовтня відбудеться ІІІ Національни…

19-10-2015 Олена - avatar Олена

22-23 жовтня відбудеться ІІІ Національний форум «Бізнес і університети»

22-23 жовтня 2015 року у Києві відбудеться Національний форум «Бізнес і університети», який є майданчиком для налагодження діалогу між компаніями та вищими навчальними закладами. Цього року метою форуму є привернути увагу...

Держенергоефективності: Розвиток чистої …

17-12-2015 Олена - avatar Олена

Держенергоефективності: Розвиток чистої енергетики - це той світовий тренд, яким має слідувати Україна

Розвиток чистої енергетики – це той світовий тренд, яким має слідувати Україна. Про це йшлося на міжнародній конференції "Від політики до імплементації: підтримка реформ в Україні", яка відбулася 15 грудня...

Україна і США поглиблюватимуть співпрацю…

14-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Українсько-американська робоча група з науково-технологічного співробітництва є ефективним інструментом взаємодії вчених двох країн з найперспективніших напрямів інноваційного розвитку. Сьогодні ми переходимо до реалізації великих науково-технічних програм у ядерній медицині та...