Паливні пелети – альтернатива дорогому російському газу

      Energo-forum "Паливні пелети – альтернатива дорогому російському газу",-основна теза Сергія Дубовика, заступника Голови Держенергоефективності України на бізнес-семінарі «Паливні пелети. Від задумки до реалізації готового продукту», який відбувся 6 листопада 2013 року у рамках V Міжнародного бізнес-форуму з енергоефективності та відновлюваної енергетики.

      Постійне зростання цін на газ і електроенергію, спонукає власників нерухомості (приватних будинків, промислових і адміністративних об’єктів) замислюватись над тим, як скоротити витрати на опалення своїх приміщень. Дехто утеплює будівлі, інші встановлюють в приміщеннях теплові лічильники, а деякі шукають альтернативу газу і електриці, що постійно дорожчають.   

      «Паливні пелети є однією з таких альтернатив, яка широко використовується в Європі і набирає популярності в Україні», – поділився С. Дубовик.

     «На сьогодні основний акцент в галузі, на жаль, робиться на експорт. Експортується близько 90% вітчизняної продукції, як пелет із деревини, так і з соломи», – коментує ситуацію Сергій Єрмілов, заступник директора Інституту проблем екології та енергозбереження. Для того, щоб галузь розвивалась, необхідне сприяння держави на законодавчому рівні. «Розвивати слід, перш за все, внутрішній ринок. В ситуації, коли ціни на газ та вугілля зростають – використання альтернативної енергії є пріоритетом», – сказав Сергій Єрмілов.

      На тенденціях розвитку зовнішнього ринку акцентував увагу  Микола Коломийченко, президент Асоціації «Український пелетний союз». «На сьогодні дефіцит на ринку паливних пелет в ЄС складає понад 2,5 млн. тонн. Німеччина та Франція - країни, які примножують  власне виробництво пелет, але більшість країн експортує. Україна могла б стати експортером пелет для таких країн ЄС», – зауважив М. Коломийченко.

       Олександр Кедровський генеральний директор ТОВ «Він Пелета» під час семінару поділився практичним досвідом зі створення виробництва та формування системи збуту паливних пелет із соломи. «Проектна потужність заводу – 75 тисяч тонн пелет в рік.На даному етапі ми більше зорієнтовані на зовнішній ринок, проте в майбутньому плануємо розширити виробництво до 150 тисяч тонн в рік й поступово виходити на внутрішній», – повідомив О. Кедровський.

       Наприкінці заходу Сергій Дубовик запевнив, що Агентство сприятиме поширенню позитивних практик у сфері біоенергетики як перспективної галузі розвитку використання відновлюваних джерел енергії.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Российский прибор ДАН осуществил термояд…

03-10-2012 Олена - avatar Олена

Внутри российского прибора ДАН ("Динамическое альбедо нейтронов") на борту марсохода Curiosity впервые была осуществлена термоядерная реакция на поверхности другой планеты, рассказал сотрудник Института космических исследований РАН Игорь Митрофанов.

Онкологічні дослідження в Україні: діагн…

11-06-2015 Anna - avatar Anna

Онкологічні дослідження в Україні: діагностика, терапія, профілактика

Онкологічні (ракові) захворювання (вони ж – карциноми, або злоякісні пухлини) є одними з найбільш розповсюджених у світі. Згідно із прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров’я до 2020 року ця недуга посяде...

Внесено зміни до Положення про національ…

17-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

17 листопада Зміни внесено з метою усунення дублювання та уточнення повноважень центральних органів виконавчої влади щодо утворення та діяльності національних наукових центрів.