Засідання круглого столу: «Стан та перспективи впровадження методів дистанційного зондування в АПК України»

NAAN12 листопада 2015 р. в Президії Національної академії аграрних наук України під головуванням віце-президента – головного вченого секретаря НААН, академіка НААН Заришняка А.С. проведено круглий стіл на тему: «Стан та перспективи впровадження методів дистанційного зондування в АПК України», де було висвітлене питання про термінову необхідність забезпечення наукових установ НААН оперативною інформацією високої якості з різних знімальних супутникових систем дистанційного зондування Землі з метою контролю стану агроресурсів, ґрунтового покриву, прогнозу врожаїв сільськогосподарських культур тощо.

Коло учасників:

1. Міністерство аграрної політики та продовольства України;

2. Державне космічне агентство України;

3. Національний центр управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України;

4. ННЦ «Інститут грунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського»;

5. Інститут водних проблем і меліорації НААН;

6. Інститут агроекології і природокористування НААН;

7. Інститут аграрної економіки НААН;

8. Працівники апарату Президії НААН.

Аналіз міжнародного досвіду свідчить, що космічна інформація прискореними темпами знаходить все більш широке застосування в природоохоронній і сільськогосподарській діяльності в багатьох країнах світу. Входження у світовий та європейський економічний простір потребує підвищення якості інформації про стан агроресурсів, точності та достовірності оцінки земельних ресурсів країни, конкурентоздатності національного аграрного виробництва, розробки та запровадження нових інформаційних агротехнологій, більш досконалих методів контролю стану агроресурсів, їх управління та прогнозування. Затримка з надходженням інформації про стан агроресурсів на різні адміністративні рівні та виробничі структури негативно впливає на своєчасність та якість прийняття управлінських рішень, а також запровадження в агропромисловому комплексі ДЗЗ/ГІС агротехнологій.

Після обговорення проблемних питань учасниками круглого столу було прийнято проект рішення щодо створення Координаційної ради з вирішення проблем впровадження методів дистанційного зондування в АПК України.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

September 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Американці створили нанокомпозит на базі…

22-10-2013 Anna - avatar Anna

Американці створили нанокомпозит на базі ДНК

    Американські вчені навчилися створювати композитні матеріали на базі ДНК з домішкою наночасток. З молекул біополімеру вдалося створити правильну тривимірну структуру, яку назвали надрешіткою.

'Geoinformatics for City Transformations…

07-12-2012 Светлана - avatar Светлана

A conference entitled 'Geoinformatics for City Transformations' will take place from 21 to 23 January 2013 in Ostrava, Czech Republic.

Цьогоріч розпочнеться будівництво заводу…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 Уряд, зміцнюючи енергонезалежність України, реалізовує проекти з модернізації та будівництва енергоблоків на атомних станціях.