США запустили навігаційний супутник GPS нового покоління

   Atlas 5  В американському штаті Флорида відбувся запуск ракети-носія Atlas 5 з навігаційним супутником нового покоління, який поповнить орбітальне угруповання GPS. Ракета з апаратом під назвою GPS 2F стартувала з бази ВПС США на мисі Канаверал в 23:23 за часом Східного узбережжя США (7:23 мск суботи).
     Виводити GPS 2F на орбіту було довірено компанії United Launch Alliance - спільному підприємству американських корпорацій Boeing і Lockheed Martin. Супутник був поміщений в спеціальну капсулу у верхній частині носія, в першій ступені якого встановлений російський ракетний двигун РД-180 НВО «Енергомаш». Нинішній запуск став для Atlas 5 47-м.

      Приблизно через 3,5 години після запуску супутник має бути виведений на цільову орбіту висотою близько 20,4 тис. Км. Потім фахівці почнуть тестування апарату, і якщо воно пройде успішно, він заступить на службу.
     GPS 2F є сьомим з 12 супутників, які повинні замінити застарілі апарати американської системи позиціонування, здатної цілодобово забезпечувати військових і цивільних споживачів надточною навігаційною інформацією. Перший апарат з цієї серії був відправлений в космос в 2010 році.  «Ми продовжуємо реалізацію програми із заміни навігаційних супутників. Нові апарати підвищать надійність системи GPS і поліпшать її роботу », - заявив генерал-лейтенант ВПС США Джей Реймонд. Американські військові підкреслюють, що система глобального позиціонування, розроблена і експлуатується Пентагоном, використовується не тільки для потреб національної оборони, а й в цивільних цілях по всьому світу.
     Супутники системи GPS передають навігаційний сигнал, який дає точні значення широти, довготи, висоти і часу. За словами фахівців, цією системою зараз користуються більше 1 млрд. Осіб по всьому світу.
     Представники корпорації Boeing, що розробила GPS 2F, зазначили, що як джерело енергії в новому супутнику використовується сонячне світло. Вартість апарату, розрахунковий термін служби якого становить 12 років - 245 млн. Доларів.
      Точність сигналу GPS 2F в два рази вище, ніж у більш ранніх навігаційних супутників. Крім того, апарат має змінну потужність, що дозволяє підвищити захищеність від перешкод в умовах придушення сигналу при бойових діях.
     В систему GPS входять близько 30 функціонуючих супутників.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Зустріч Президента НАМН з інвесторами з …

28-03-2016 Олена - avatar Олена

Зустріч Президента НАМН з інвесторами з КНР

28 березня 2016 р. Президент НАМН академік В.І.Цимбалюк зустрівся з представниками бізнес кіл Китайської народної республіки для обговорення можливостей втілення інвестиційного проекту з лікування захворювань із застосуванням сучасних біотехнологій, а...

Законодательное обеспечение инновационны…

28-06-2012 Олена - avatar Олена

 28 июня 2012 года в Конгресс-центре Особой Экономической Зоны "Дубна" прошло выездное заседание комитета Государственной Думы РФ по науке и наукоемким технологиям, обсудившее законодательное обеспечение функционирования территорий инновационного развития, а...

Кріометр – прилад для визначення молекул…

16-07-2015 Anna - avatar Anna

Кріометр – прилад для визначення молекулярних мас хімічних речовин

Визначення молекулярної (мольної) маси є обов’язковим елементом ідентифікації та характеристики хімічної речовини. Для виконання цього завдання застосовуються прилади різноманітних конструкцій. Однак усі відомі такі прилади є складними у використанні та...