Випускник КПІ створив найпотужніший в світі двигун

Випускник Київського політехнічного інституту Микола Школьник, який ще в 1975 році емігрував в США, став автором унікального винаходу. Він разом зі своїм сином створив двигун, який за рівнем ККД та потужністю значно переважає всі наявні на сьогоднішній день аналоги.

М. Школьник в США займався питаннями теоретичної фізики. Його цікавило питання низької ефективності поршневих двигунів. Адже ККД бензинових моторів не перевищує 25%, а дизельних — близько 40%.

Разом з сином комп’ютерником вони почали розробляти більш сучасний силовий агрегат.

dvygun Shkolnyk

Винахідники звернули увагу на роторний двигун, принцип якого був запропонований в середині XX сторіччя німецьким винахідником Феліксом Ванкелем. Ідея роторного двигуна проста. На відміну від звичайних поршневих моторів, в яких багато обертових і рухомих частин, які знижують ККД, роторний двигун Ванкеля має овальну камеру та всередині неї трикутний ротор, що обертається та своїм рухом утворює в камері різні ділянки, де відбувається впускання, стискування, згорання та випускання палива.

У підсумку потужність двигуна зростає, він стає більш компактним, економічним та не створює вібрацій. Вони допрацювали стару ідею. Принциповим в ній було то, що в двигуні Школьників не камера, а ротор нагадує за формою горіх, який обертається в трикутній камері.

В результаті вдалось домогтися унікальних результатів — ККД моторів може зростати до 60%. Фізик вважає, що створити революційний двигун допомогла отримана в Києві освіта.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Американські учені пропонують очищати ро…

07-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Інженери Массачусетського технологічного університету (США) запропонували ліквідовувати наслідки морських розливань нафти за допомогою спеціальних магнітних часточок.

Офіційна делегація «Вишеградська Четвірк…

22-04-2015 Anna - avatar Anna

21 квітня Чернігівський національний технологічний університет зустрічав офіційну делегацію «Вишеградська Четвірка+Україна». Захід відкрив ректор університету С. М. Шкарлет. З вітальним словом звернулися голова Чернігівської обласної державної адміністрації В.П. Куліч та...

Президент відвідав Національний музей су…

07-04-2016 Олена - avatar Олена

Президент відвідав Національний музей сучасних наукових досягнень та інновацій Японії «Мірайкан»

Президент відвідав Національний музей сучасних наукових досягнень та інновацій Японії «Мірайкан», де Главі Української держави були продемонстровані останні досягнення японської науки і техніки. Серед найцікавішого - демонстрація можливостей людиноподібного робота ASIMO,...