Країни Північної Америки домовилися розвивати «чисту» енергетику

chysta energetyka USAЛідери США, Канади та Мексики домовилися за 10 років довести відсоток «чистої» електроенергії в енергетичній системі материка до 50% від загальної кількості.

Про це йдеться у фінальному комюніке за результатами саміту лідерів країн Північної Америки, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми оголошуємо про історичну для Північної Америки мету: досягти до 2025 року виробництва 50% енергії «чистими» методами. Цього вдасться досягти завдяки розвитку чистої енергетики, підвищенню енергетичної ефективності та інноваційності», - зазначається у документі.

Одним із методів досягнення цієї амбітної мети стане розвиток транскордонних енергетичних проектів.

«Наразі вже є проекти щонайменше шести транскордонних ЛЕП, які збільшать можливості передачі енергії між державами приблизно на 5 тис. мегават», - наголошується у комюніке.

У документі підкреслюється, що збільшення виробництва «чистої» енергії дозволить створити велику кількість робочих місць у трьох країнах.

«Ми підрахували, що реалізація чинних та майбутніх проектів, спрямованих на досягнення цієї мети, створить тисячі робочих місць і підтримає наше бачення чистого зростання економіки», - підсумовується у комюніке.

Нагадаємо: в середу у Оттаві проходив саміт глав держав Північної Америки, одним із головних питань до обговорення на якому була боротьба зі змінами клімату.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

July 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Індія зацікавлена в технологіях, які ств…

07-04-2016 Олена - avatar Олена

Індія зацікавлена в технологіях, які створюють українські науковці

Про це розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Манодж Кумар Бхарті, який відвідав Запорізький національний університет 5 квітня 2016 року. Під час свого візиту до ЗНУ почесний...

XIV Міжнародна конференція з фізики і те…

28-05-2013 test - avatar test

Конференція присвячена технології та застосуванню наноструктурованих та функціональних кристалічних матеріалів.

Технологія MOZART забезпечує тривимірне …

31-03-2016 Олена - avatar Олена

Технологія MOZART забезпечує тривимірне зображення клітин в режимі реального часу

Дослідники зі Стенфордського університету (Stanford University) представили нову технологію отримання зображень, яка напевно обрадує будь-якого вченого. Що видно під шкірним покривом? Технологія, названа MOZART (молекулярної візуалізації і неінвазивного створення образів (characteriZation)...