2-а Генеральна асамблея проекту Danube-INCO.NET

Danube-INCO.NE10-11 грудня 2015 року в Інституті міжнародних відносин та торгівлі в Будапешті (Угорщина) відбулася 2-а Генеральна асамблея проекту Danube-INCO.NET. Партнери проекту зібралися, аби підбити підсумки другого року його виконання, здійснити обмін думками та виявити загальні проблеми. Зустріч було організовано угорським партнером проекту – Регіональним центром інформації та наукового розвитку (RCISD). Національну академію наук України під час заходу представляв український партнер проекту – Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень (ІПРЕЕД) НАН України.

Нагадаємо, що проект Danube-INCO.NET передбачає політичний діалог у рамках реалізації Стратегії Європейського Союзу для Дунайського Регіону, гармонізацію політичних ініціатив ЄС і посилення білатерального діалогу щодо розвитку Європейського Дослідницького Простору (European Research Area, ERA) й створення Інноваційного Союзу (Innovation Union, IU). Проект функціонує з січня 2014 року, фінансується Сьомою Рамковою Програмою (FP7) ЄС і спрямований на підтримку Стратегії ЄС для Дунайського регіону (EUSDR) у галузі досліджень та інновацій – насамперед її сьомого («суспільство знання») та восьмого («конкурентноспроможність регіону») пріоритетів.

Під час 2-ї Генеральної асамблеї проекту Danube-INCO.NET учасники обговорили широке коло питань, які стосувалися координації здійснення проекту Danube-INCO.NET і його фінансування, розроблення політики щодо наукових досліджень та інновацій в Дунайському регіоні, співпраці між учасниками сектору відновлюваної енергії, розроблення фінансових механізмів у галузі досліджень та інновацій, комунікації між окремими напрямами вказаного проекту й обговорення запропонованих можливостей щодо поліпшення його роботи в цілому.

Зустріч надала можливість партнерам проекту проаналізувати хід його реалізації за допомогою так званої «процедури оцінки якості» й обговорення змін до угоди з Європейською Комісією. Партнери й оціночний комітет підкреслили, що виконання проекту в цілому здійснювалось успішно і впродовж другого року співпраці вдалося забезпечити значний вплив на Дунайський регіон і широко поінформувати європейську громадськість щодо функціонування проекту.

Під час асамблеї було представлено найбільш вагомі результати проекту Danube-INCO.NET, а саме: бази інформаційних даних, підсумки дослідження бар’єрів інноваційного співробітництва, аналізу співробітництва в сфері спільних публікацій у Дунайському регіоні й визначення ключових зацікавлених сторін, а також перші результати оцінки комплексу політичних заходів щодо просування інновацій у регіоні. У рамках співпраці проекту з Європейською Комісією – зокрема з Єдиним Дослідницьким Центром (JRC) – щодо 7-го й 8-го пріоритету Дунайської стратегії ЄС розроблено два пілотні проекти в галузі енергетики й біоекономіки, які отримають відповідне фінансування. Як зазначив представник сербського партнера проекту Danube-INCO.NET, основою подальшого розвитку проекту має бути поглиблення інноваційного співробітництва між представниками малого й середнього бізнесу, владою та вченими.

Оскільки попереду у проекту Danube-INCO.NET – третій і останній рік його функціонування, то проведення 2-ї Генеральної асамблеї мало на меті також обговорення подальших кроків, необхідних для забезпечення сталості значущих результатів проекту. У 2016 році партнери планують забезпечити продовження реалізації проекту за визначеними основними напрямами.

За інформацією ІПРЕЕД НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром ЄС …

20-03-2015 Anna - avatar Anna

Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром ЄС з питань досліджень, науки та інновацій Карлушем Моедашем

У п’ятницю, 20 березня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Комісаром ЄС з питань досліджень, науки та інновацій Карлушем Моедашем, який прибув до Києва з візитом для підписання Угоди між...

Матеріали міжнародної бізнес-конференції…

08-10-2013 Львівська область - avatar Львівська область

Конференція відбулась 2 жовтня 2013  у м.Львові в рамках осіннього Міжнародного будівельного форуму. Мета конференції – надати об’єктивну інформацію про економічну ефективність пропонованих технологій та їх технічну досконалість потенційним замовникам та...

Вчені створили орігамі-робота, який може…

13-05-2016 Олена - avatar Олена

Вчені створили орігамі-робота, який може видаляти зі шлунку сторонні предмети

Міжнародна команда дослідників з Массачусетського технологічного інституту, Шеффілдського університету і Токійського технологічного інституту створила прототип орігамі-робота, призначеного для безопераційного видалення сторонніх предметів з шлунку людини. Про це повідомляється на сайті Массачусетського...